Så mange skritt går butikklederen i løpet av en dag

Anne Mai Wik sier at jobben som butikkleder er travel, men det er slik hun liker det best. Foto: Tom Gøran Haukalid

Butikklederen i Mester Grønn på Maxi Sandnes forteller om en travlere hverdag enn det mange tror, og røper hvor mange skritt hun går i løpet av en arbeidsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2018 kl 10:58

DAGENS GAUK: – Hvilken periode selger best?

– Det er uten tvil jul, men blomsterbutikker er veldig sesongbasert, og vi selger godt hele året.

– Hvordan seg en arbeidsdag ut for deg?

– Det er ganske travelt. Vi begynner 0630. Vi har varelevering fire dager i uken, og bruker rundt to timer på å få butikken klar. Det er mye kunder og mye bestillinger. Vi tar i mot bestillinger til selskap, begravelser og bryllup, og ingen dager er like.

– Liker du deg best når det er skikkelig travelt?

– Det er det kjekkeste. Gjennomsnittlig på en dag, går vi 15.000 skritt. De travleste dagene går vi opp mot 30.000. Mange tror at det å jobbe i en blomsterbutikk er å stå rett opp og ned, men det er det ikke.

– Er hjemmet stappet med blomster, eller?

– Nå er det jo skjebnens ironi at jeg har en unge med pollenallergi, men vi har blitt ganske gode på allergivennlige blomster, og vi har ganske mange blomster.

– Hvilken blomst er favoritten?

– Kommer helt an på årstid. Nå er det stemor, jeg har det overalt. Om sommeren er det pioner og jul Amaryllis og Azalea.

– Hvordan endte du opp som butikkleder i Mester Grønn?

– Jeg er utdannet gartner, utdanningen tok jeg da jeg var 26. Så har jeg jobbet med forskjellige ting, også passet det bra å jobbe i en blomsterbutikk med personal- og økonomiansvar.

– Er det drømmejobben?

– Ja. Det er helt kanon. Vi ligger på et kanonsenter, med en veldig bra senterleder, og et godt samarbeid mellom butikkene, som gjør det ekstra kjekt å gå på jobb.

– Hva er det kjipeste med jobben?

– Godt spørsmål. At jeg ikke har nok timer i døgnet til å være der hele tiden. Jeg er veldig glad i jobben min.

– Til slutt, favorittsted i Sandnes?

– Kulturhuset. Jeg syns de har mye bra der, og det er veldig fint.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...