Safiren flytter fra Gjesdalveien

FLYTTER: Øystein Fossdal bærer ut én av mange esker som blir med når Safiren flytter fra Gjesdalveien til Bystasjonen. Foto: Andreas Kydland

Etter over 20 år i Gjesdalveien venter nye tider for Øystein Fossdal og Safiren som flytter et steinkast mot Ruten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det er spennende tider, sier daglig leder Øystein Fossdal ved Safiren i Gjesdalveien og tar med seg en eske med varer som torsdag denne uken får et nytt hjem.

Rundt ham står noen fulle hyller og noen tomme. Da Sandnesposten var innom tirsdag ettermiddag var de ansatte godt i gang med å tømme lokalene i Gjesdalveien. Nå venter nye tider på Bystasjonen.

– Lokalene vi er i skal rives, så flyttingen har tvunget seg fram, sier Fossdal som har drevet spesialforretningen for kaffe, te, sjokolade og hjemmebryggerutstyr i 20 år.

Dobbel så stor butikk

Nå venter ny hverdag på Bystasjonen hvor Safiren får egen inngang fra Vågsgata.

– Det gjør at vi kan styre åpningstidene litt som vi selv ønsker og slipper å måtte ta hensyn til senterets åpningstider. Men så går vi også glipp av kundestrømmen inne på senteret, sier Fossdal.

Selv om han på mange måter synes det blir trist å forlate lokalene i Gjesdalveien, ser han at flyttingen kan føre noe godt med seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY BUTIKK: Lokalene på Bystasjonen er over dobbelt så store som dagens i Gjesdalveien. Foto: Andreas Kydland

– Vi går fra cirka 100 kvadratmeter butikkareal i dag til 266 kvadratmeter på Bystasjonen. Med lager- og verkstedsplass får vi rundt 470-480 kvadratmeter totalt. Særlig godt blir det å få et romslig verksted hvor jeg ikke dulter borti ting hver gang jeg snur meg, sier han og ler.

Hjemmebrygging

Han håper butikken også blir mer synlig i lokalene på Bystasjonen, selv om det ikke blir inngang fra innsiden av senteret.

– Det blir stadig færre fotgjengere som går forbi butikken vår i Gjesdalveien. Vi håper å bli mer synlige i de nye lokalene, sier han.

Uansett har Safiren, som er en av få aktører som selger utstyr til hjemmebrygging, nytt godt av at nettopp hjemmebryggertrenden har tatt seg skikkelig opp de siste årene. Særlig har hjemmebrygging av øl er i vinden for tiden.

– Salg av hjemmebryggerutstyr er en viktig del av inntektskilden vår. Vi ser at trenden med ølbrygging har gjort vinbrygging mer populært igjen, sier Fossdal som ser fram til en ny og spennende hverdag.

KORT TUR: Bystasjonen, som blir Safirens nye hjem, ligger bare drøye 50 meter unna der spesialforretningen holder til i dag. Foto: Andreas Kydland

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...