Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sahlgren går i pluss

BLIR BARE BEDRE: Saku-Pekka Sahlgren har reddet fem poeng for Sandnes Ulf denne sesongen, ifølge keepertrener Roger Eskeland. Det er tre poeng mer enn han gjorde i hele fjor. Foto: Rune Eikeland

Ifølge regnearket til Sandnes Ulfs keepertrener har Saku-Pekka Sahlgren reddet fem poeng for laget denne sesongen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2017 kl 11:00

Søndag har Sandnes Ulf en gyllen mulighet til å legge et stort press på Start i opprykksstriden. Med seier over Arendal vil Sandnes Ulf krype over Start på tabellen, og da vil sørlendingene få litt å tenke på fram mot tirsdagens viktige kamp mot Ranheim på Sør Arena.

Sandnes Ulf er i fin form og har kun tapt én av de siste 12 kampene. Arendal ligger sist på tabellen, men fikk en opptur sist med 3-0 mot Kongsvinger og har fortsatt en mulighet til å berge plassen. Sandnes Ulf vant 2-3 borte mot dem siste kamp før sommerferien og har to seiere på rad uten å slippe inn mål.

Mindre intens

Det er mye takket være en meget god keeper i Saku-Pekka Sahlgren, som har holdt buret rent hele 12 kamper denne sesongen. Det gjør det vanskelig å argumentere mot at Sandnes Ulf har divisjonens beste keeper.

Keepertrener Roger Eskeland peker på spesielt en ting finnen har forbedret seg mye på siden han kom til klubben.

– Han var veldig vill og aggressiv da han kom til Sandnes Ulf. Han har beholdt aggressiviteten, og det er bra, men han er roligere og mer avbalansert nå, forklarer Eskeland.

– Før var han bare gal. Litt gal er han fortsatt, men nå er det mer kontrollert galskap vi ser fra Saku, mener keepertreneren.

Sahlgren kjenner seg igjen i den beskrivelsen.

– Da jeg kom hit var jeg nok litt for intens. Jeg er mer avslappet nå, og det har gjort meg til en bedre keeper. Jeg føler jeg gjør flere riktige og kloke valg nå, sier 25-åringen.

Bedre enn i fjor

Eskeland er naturlig nok opptatt av at keeperne skal redde laget oftere enn de koster laget poeng. Derfor har han et eget regneark hvor han, etter sin subjektive mening, gir keeperen minus eller plusspoeng etter hver kamp. Eventuelt ikke poeng i det hele tatt, dersom keeperens rolle ikke har vært direkte kampavgjørende.

– Det viktigste er at man som keeper ender på plussiden, at man ikke er grunnen til at laget taper poeng. Er man på pluss etter sesongen, så har man god grunn til å være fornøyd, sier Eskeland.

Eskeland mener selv at han er en streng sensor. Det hjelper lite å redde et straffespark på overtid hvis man har vært helt eller delvis skyld i to mål tidligere i kampen. Da havner man fort på minuspoeng totalt sett.

– Jeg er ikke typen som snakker opp noen mer enn de fortjener. Men dette er først og fremst en tabell for min egen del og ikke keeperne selv, understreker Eskeland.

Så langt denne sesongen har Sahlgren, ifølge Eskeland, reddet fem poeng for laget. I fjor kom Sahlgren skjevt ut med flere svake involveringer på våren, men utover høsten spilte han seg kraftig opp og endte to poeng på plussiden i regnskapet til keepertreneren.

Men keepertabellen er ikke noe Sahlgren bryr seg særlig om.

– Det er Roger sin greie. Jeg tenker ikke så mye på det, sier Sahlgren og smiler.

Selvik usikker på framtiden

Utfordreren til Sahlgren, Egil Selvik, er for tiden i tenkeboksen for hva han skal gjøre til neste sesong. 20-åringen er på utgående kontrakt og dersom toerlaget rykker ned til fjerdedivisjon kan det føre til et klubbskifte for keepertalentet.

– Jeg ser ikke så lyst på å spille i fjerdedivisjon. Jeg vil vente til etter sesongen før jeg tar en avgjørelse om framtiden, sier Selvik, som fikk et kontraktsforslag fra Sandnes Ulf for flere uker siden.

Selvik var før sesongen aktuell for utlån til en klubb i førstedivisjon som var villig til å satse på ham.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...