Sandnesposten A/S

Mistet selv kona: Samler inn brukte BH-er til kreftsaken

ILDSJEL: Etter at kona døde av kreft bare 36 år gammel i 2015, har Kenneth Sivertsen brukt sykkelen som terapi. Syklingen har også resultert i mange pengegaver til kampen mot kreft. Foto: Trond Eirik Olsen

Kreften har tatt både kona og moren fra Kenneth Sivertsen (46). I de tyngste stundene ble sykkelen redningen for sandnesmannen som nå sykler mot kreft.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

KREFT: – Jeg vil oppfordre alle til å ta med seg en brukt BH under Nordsjørittet og gi den til oss underveis eller levere den hos «Kaja - Det lille under» i Langgata fredag før løpet. Jeg har lovet å gi 10.000 kroner til kampen mot brystkreft dersom vi når et mål om 50 BH-er, sier primus motor Kenneth Sivertsen i organisasjonen «Sykkel mot kreft».

Hos «Kaja - det lille under» er de klar til å ta imot brukte BH-er mellom klokken 12.00-14.00 på fredagen og det er planer om å henge disse opp på en snor untenfor butikken.

Ekstra karamell

Helt siden Sivertsen startet opp «Sykkel mot kreft» i 2015 har Nordsjørittet blitt et viktig mål for organisasjonen i forhold til å få samlet inn penger til kreftsaken. I fjor ble det samlet inn 50.000 kroner til barnekreft og i år er det kampen mot brystkreft som skal få nyte godt av innsamlede midler.

– Stuntet med de brukte BH-ene kommer som en liten ekstra karamell i tillegg til ordinær innsamling, sier han og smiler.

Sjokk å få beskjed

Stuntet med de brukte BH-ene kommer nok til å vekke mange muntre kommentarer, men bak det morsomme påfunnet ligger det også svært mye alvor og tunge stunder. Kreft er ikke et fremmedord for Sivertsen.

I 2015 ble han enkemann. Da hadde kona Renate kjempet en tapper kamp mot eggstokkreft i fem år. Bare 31 år gammel ble hun diagnostisert med den alvorlige kreftdiagnosen. For paret som kun hadde vært sammen i to år ble det et sjokk å få beskjeden.

– Beskjeden kom helt ut av det blå. På våren 2010 hadde Renate vært inn på sjekk hos gynekolog i forbindelse med at vi ønsket oss barn og derfor ville sjekke om alt var greit. Vi fikk også beskjed om at alt var i orden, men litt senere ut på sommeren fikk hun smerter i magen og følte seg uvel, uten at vi dermed tenkte at det var noe alvorlig, sier Sivertsen og fortsetter;

– På høsten fikk vi den tunge beskjeden om at det var konstatert eggstokkreft. Kreften var dessverre heller ikke av den minst aggressive typen.

Lang kamp

Høsten 2010 ble dermed starten på en fem års lang kamp, med ned- og oppturer som Renate til slutt tapte i 2015. Flere sykehusinnleggelser, cellegiftbehandlinger, stråling og forsøk på behandling i Tyskland førte ikke fram og hun ble gradvis dårligere.

– Renate var svært syk de siste årene og var mye sengeliggende med store smerter. Selv om jeg hadde god støtte fra familie, venner og hjemmesykepleie følte jeg meg ofte som en sykepleier selv, det ble jobb og Renate, men det var aldri tale om å gi opp. Det var både oppturer og nedturer og vi hadde håp lenge, sier han og blir stille før han fortsetter;

– Renate var tapper og når hun hadde gode stunder var det alltid familie og venninner som stod på plakaten. Hun ville det beste for alle. Etter at hun hadde forsonet seg med at det ikke lenger var håp, ba hun meg om å ta meg av en av sine beste venninner når hun selv gikk bort. Der og da føles de rart og utenkelig, men i dag er vi to faktisk sammen. Det sier litt om den omsorgen Renate viste andre når hun selv slet på det hardeste.

– Ble du aldri bitter eller sint over at dette skulle ramme dere?

– Nei, man føler jo på fortvilelse, men jeg er en sterk person som har opplevd kreft i nærmeste familie tidligere. Min mor døde av lungekreft, så jeg visste jo en del om forløpet, i tillegg hadde jeg syklingen som en terapi. For meg ble dette en måte å koble ut, avreagere og få mer energi på, sier han.

– Problemet var at jeg ofte følte dårlig samvittighet når jeg dro ut med sykkelen. Tanken på hvordan det var med Renate og hva som ventet meg når jeg kom hjem igjen var hele veien i bakhodet, så turene ble sjelden lange.

God terapi

Etter Renates død ble også sykkelen terapi for Sivertsen. Tanken om å gjøre noe mer med dette dukket opp og resulterte i organisasjonen «Sykkel mot kreft».

– Det er et lavterskeltilbud der både pårørende og folk som selv har hatt eller har kreft kan komme og trene sammen. Vi møtes en gang i uken og i tillegg til trening er det blitt en fin møteplass der vi utveksler erfaringer og snakker sammen. Det har blitt et felleskap som jeg selv savnet da Renate var syk, sier han.

– Nå har det også blitt en tradisjon å stille opp i Nordsjørittet?

– Ja, for noen av oss i alle fall. Det er en fin måte å få samlet inn penger til kreftsaken på. I år har vi med oss komiker Kevin Lunde, han vil også ha med seg en kurv eller bag under løpet der han samler inn alle de brukte BH-ene. Målet var tidligere å få inn 100 BH-er, men 50 er vel et mer naturlig mål, sier han og smiler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...