Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sjokkerende funn i Storevika på Usken: Samlet inn 2500 liter plastavfall

PLAST: Ryddegjengen melder om sjokkerende mange lag med plast i alle fasonger i Storevika på Usken. Foto: Privat

Kongelig Norsk Båtforbund Region Sør, Riska båtforening, dykkerklubben i Riska og Friluftsrådet fikk seg et sjokk da de lørdag mobiliserte sine krefter til felles storrydding i Storevika på Usken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 20:53

STRANDRYDDEDAG: Regionleder Per Skalleberg i KNBF Region Sør opplyser at nettopp Storevika hadde blitt blinket ut av Riska båtforening, og så ut som en liten uskyldig strand på sørvestsiden av øya.

(Artikkelen fortsetter under illustrasjonen)

HER: Storevika har virket som en oppsamlingsplass fra to store fjordløp og har nok aldri blitt ryddet før.

– Vi tenkte at dette skulle være raskt gjort, men der tok vi feil. Denne vika har virket som en oppsamlingsplass fra to store fjordløp og har nok aldri blitt ryddet før, skriver Skalleberg i et referat fra dagen.

– Sjokkerende

Ifølge Skalleberg var det sjokkerende mange lag med plast i alle fasonger som har samlet seg lag på lag i vika, og jo mer dugnadsgjengen rotet i det, jo mer kom frem i dagen.

– Det viste seg at de 50 sekkene vi hadde med oss på langt nær var nok. Vi samlet inn ca. 2500 liter med plastavfall av alle slag i løpet av de timene vi var der, og da var vi tom for sekker. Etterpå ble vi enige om å kontakte en speidergruppe for å prøve å få dem til å ta det resterende, sier han og konkluderer:

Bør gjøres oftere

– Alle som var med på denne dugnaden var skjønt enige om at de aldri kommer til å kaste noe plastavfall i naturen etter å ha sett dette. Resultatet ble tross alt en mye renere strandsone som nok trenges å ryddes hyppigere enn det som har vært gjort hittil.

Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...