Sandnes-firma dropper utstilling på ONS og leier ferge

FERGE: MF Rygerfjell er klar til å ta imot ONS deltakere i Vågen i Stavanger. Sandnesfirmaet Blue Logic er av aktørene som har leid fergen i forbindelse med oljemessen.

Sandnes-firmaet Blue Logic AS har i flere år følt at de får for lite igjen for utgiftene de har i forhold til ONS. Nå tar de utradisjonelle metoder i bruk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

ONS: – Vi har sammen med noen andre subsea-aktører leid ferga «MF Rygerfjell» som tidligere er kjent fra å ha gått i rute i Høgsfjordsambandet, da under navnet «MF Høgsfjord». Fergen kommer til å ligge ved kai i Vågen i Stavanger i tre dager og vi kommer til å ha både utstilling og møte med kunder fra ONS om bord. På fergen kan vi følge opp kunder og interessenter på en helt annen måte enn det vi har mulighet til om vi skulle hatt en tradisjonell stand på ONS, sier markedssjef Helge Sverre Eide hos Blue Logic AS.

– Større utbytte

Lurabedriften, som med sine 15 ansatte, designer elektriske og hydrauliske koblere for olje og annen subsea virksomhet, har stor tro på at den noe utradisjonelle måten å markedsføre seg på i forhold til ONS, skal gi større utbytte og nytteverdi.

– I fjor brukte vi 260.000 kroner på å ha stand i messehallen på Tjensvoll. Det er mye penger og vi følte at vi ikke fikk nok igjen for alt utlegget. ONS er en stor messe der man dessverre lett drukner blant svært mange utstillere. Ettersom vi nå deler på utgiftene i forhold til leie av ferge med andre aktører slipper vi rimeligere fra dette og samtidig tror vi utbyttet vårt vil bli bedre, sier Eide og fortsetter;

– Nå kan vi konsentrere oss om å være på messen for å pleie kontakter uten å være fastlåst til en utstillingsstand. Samtidig kan vi hente med oss kunder og interessenter og tilby dem en litt annerledes opplevelse. Vi slipper også å ta dem med ut til middag og sosiale treff. Vi har det meste på fergen, sier han og smiler.

– Hvor viktig er det for dere å være til stede under ONS?

– Det er veldig viktig. Sammen med oljemessen i Houston er ONS den viktigste arenaen for oljenæringen. Det meste av det som kan krype og gå innen næringen er her og det inkluderer også mye av vår kundekrets, sier Eide som mener at ONS burde vært lagt opp på en mer effektiv måte.
– Det hadde vært enklere om utstillingene hadde vært delt inn i tema alt etter fagområder. Dette hadde gjort det lettere å finne fram og få oversikt, sier Eide.

Raskt skifte

Eide innrømmer at Blue Logic også har merket oljekrisen de siste årene. Lavere inntekter og kutt i priser har gitt bedriften store utfordringer, men et stort eksportmarked som de siste årene har ugjort nærmere 50 prosent av virksomheten har gitt bedriften flere ben å stå på.

– I tråd med den digitale utvikling har vi også satset sterkt på å utvikle elektriske koblinger og løsninger for subsea. Siden de som har behov for strøm under vann også gjerne har behov for datakommunikasjon er det viktig å kunne kombinere strømoverføring og dataoverføring i en og samme enhet, sier Eide.

Eide er glad for at det igjen er oppgang å spore for oljenæringen, men er mer lunken i forhold til å spå en langvarig oppgang.

– Det er fremdeles behov for olje og gass, men skiftet kommer. Spørsmålet er bare når det kommer. Utviklingen går også raskt og jeg tror nok mange bommer og er litt for optimistiske i forhold til tidsperspektivet som kan komme raskere enn man tror, sier han og fortsetter;

– Oljenæringen er fremdeles et viktig satsingsområde for oss og kommer også til å bli det en god stund framover, men det er viktig å ruste seg for framtiden og ha flere ben å stå på. Subsea-teknologi kan eksempelvis også brukes i forhold til fiskeoppdrett og undersjøisk gruvedrift og for oss blir dette viktige satsingsområder. Slik sett er jeg ikke bekymret, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...