Sandnes har blitt godkjent som trafikksikker

MARKERING: Ordfører Stanley Wirak og Gustav Løge Fosse, leder i fylkestrafikksikkerhetsutvalget, under markeringen på tirsdag. Foto: Sandnes kommune

På tirsdag ble Sandnes kommune godkjent og markert som en trafikksikker kommune av Trygg Trafikk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Trafikk: Godkjennelsen innebærer at kommunen jobber systematisk og helhetlig med trafikksikkerhet, og at alle kommunens enheter involveres i arbeidet. Det var under bystyremøtet i november i fjor at kommunen vedtok at det skulle arbeides mot denne nasjonale ordningen.

– Trafikksikkerhet handler om god tilrettelegging på vei for kjøretøy og myke trafikanter. Denne ordningen er et redskap for kommunene til å ta ansvaret for trafikksikkerhet som vegeier, barnehage- og skoleeier, som ansvarlig for de ansatte og innbyggernes sikkerhet, som pådriver ovenfor kulturlivet, og som utvikler av et trygt lokalsamfunn, sier distriktsleder for Trygg Trafikk Rogaland, Ingrid Lea Mæland.

Granskning av trafikkulykkene viser likevel at de høyeste risikofaktorene i trafikken er fart, rus, uoppmerksomhet og mangel på bruk av sikkerhetsutstyr.

– Denne godkjenningen gir ingen garantier for at det ikke skjer trafikkulykker, men den gjør at kommunen arbeider systematisk for en bedre trafikksikkerhet, sier Lea Mæland.

90 godkjente

Den nasjonale ordningen har hittil godkjent 90 kommuner i Norge. Seks av disse er kommuner her i Rogaland.

– Sandnes er den største kommunen i Rogaland som har blitt godkjent. Nå jobber sju andre kommuner for å få den samme godkjenningen, sier distriktslederen.

Fra før av har Hjelmeland, Rennesøy, Sauda, Sokndal og Time blitt godkjent.

Fikk pengestøtte

Fylkestrafikksikkerhetsutvalget i Rogaland har også godkjent ordningen og gir stimuleringsmidler til kommuner som har vedtatt å bli godkjent. Sandnes mottok 150.000 kroner fra utvalget i 2017.

– Dette var et engangsbeløp som de kunne bruke fritt til trafikantretta tiltak, sier Lea Mæland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...