Sandnes har fått el-bysykler

SYKKELSATSING: Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) ser store muligheter i el-bysyklene som nå er utplassert i Sandnes. Foto: Andreas Dirdal Kydland

På ett år har bruken av el-bysyklene doblet seg. Nå forventes en ytterligere økning når flere lar bilen stå som følge av de nye bomringene som åpner på Nord-Jæren 1. oktober.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Lanseringen vi gjør nå er bare fase én, sier Randi Markvardsen som er prosjektleder for Bysykkelen.

For våren 2019 kommer det flere og bedre el-bysykler som hvem som helst på Nord-Jæren kan benytte seg av.

– Dagens sykler er ikke så sterke i bakker. Syklene er første generasjon el-bysykler og erstattes med nye og sterkere sykler til neste år, forteller hun.

El-bysykkelordningen har eksistert siden 2014, hovedsaklig på Forus og i Stavanger. Den gang startet det hele med seks sykler. I dag er flere hundre utplassert på Nord-Jæren, men fram til nå har det manglet ladestasjoner i Sandnes.

Nå er ladestasjoner på plass også i Sandnes, og langt flere kommer når prosjektet utvides neste år.

– El-bysyklene er utviklet med Smart Bike-teknologi. Det vil si at du må logge inn med en bruker for å få tilgang til sykkelen. Syklene har en touch-skjerm med mange funksjoner, deriblant GPS, forteller Harald Kleven som er mobilitetsrådgiver i Hjem-Jobb-Hjem-ordningen.

Dagens sykler har en rekkevidde på 15 kilometer. Perioden du kan låne syklelen er tidsbegrenset, slik at ingen umerket kan ta syklene med hjem.

– Erfaringene viser at det er utrolig lite svinn. Du må logge på med telefonnummeret ditt, så det er lett å finne ut hvem som har lånt sykkelen, sier Kleven.

Fra 2017 til i år har bruken av el-bysyklene doblet seg. Nå forventes en ytterligere økning når flere lar bilen stå som følge av de nye bomringene som åpner på Nord-Jæren 1. oktober.

– Det er ingen tvil om at vi kommer til å se en ytterligere oppsving etter 1. oktober, sier Kleven.

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) peker på mulighetene el-bysyklene gir turister og tilreisende som kommer til Sandnes.

– For turister som kommer hit er el-bysyklene geniale for turer til for eksempel Dalsnuten og lignende. Jeg håper folk kommer til å bruke det nye tilbudet, sier han

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...