– Sandnes HK kan slå alle

IMPONERT OVER SHK: Kristian Kjelling har latt seg imponere over det Sandnes HK har prestert så langt i Eliteserien. Drammen-treneren gjester søndag Sandneshallen med et lag som er ubeseiret denne sesongen. Foto: Drammen HK

To formlag møtes på søndag når 
Sandnes jakter en sensasjonell tredje seier på rad i Eliteserien. Drammen-trener Kristian Kjelling har latt seg imponere av Sandnes HK.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Søndag klokken 16 tar Sandnes HK imot serieleder Drammen i Sandneshallen. Drammenserne har fire strake seiere og feide Fyllingen Bergen av banen i serieåpningen med 31–24. De tre neste kampene var noe jevnere, alle mot antatt svakere lag. 31–27 mot Bodø, 26–22 mot Nøtterøy og 32–27 mot Falk Horten.

Forrige hjemmekamp spilte SHK-målvakt Simen Murvold Stava sitt livs kamp. Det må han trolig gjøre igjen om det skal være håp om poeng.

– Det blir en tøff kamp, men vi får bare jobbe på slik vi har gjort i det siste og håpe at de får hetta. Kanskje klarer vi da å få til et eller annet sykt, sier Stava og smiler.

Sandnes kommer til oppgjøret stinne av selvtillit etter to strake seiere. Men en ny seier mot Drammen vil garantert sende sjokkbølger gjennom hele Håndball-Norge.

– Skal vi ha noen som helst sjanse til å sjokkere, så trenger vi selvtillit – og det har vi mye av nå, minner Stava om.

Skader på sentrale spillere

Drammen trenes av Kristian Kjelling, som bør være et kjent navn for de fleste. 37-åringen var utenlandsproff fra 2001 til 2015 før han returnerte til Norge og Drammen og har 147 kamper med flagget på brystet. Han tok over hovedansvaret i februar 2016.

Drammen-treneren tror han har et mannskap som er gode nok til å vinne Eliteserien, selv om det bare ble åttendeplass med 15 poeng i fjor – tre poeng over nedrykksstreken.

– Vi har et veldig bra lag og jeg tror vi har en sjanse til å ligge helt i toppen. Vi har vært litt uheldig med skader og har nå fire mann ute. To av dem sentrale spillere på laget, forteller Kjelling til Sandnesposten.

Både Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen og Aksel Horgen er sårt savnet. Det samme er Jesper Hagen, som har vært ute lengst av de tre. Joakim André Hykkerud er blant dem som har forsterket laget siden i fjor. Linjespilleren spilte forrige sesong i tyske Hannover og blir en håndfull for Sandnes-forsvaret. Det blir også Gøran Sørheim som er lagets toppscorer med 25 mål.

Respekt for Sandnes

Kjelling har sett Sandnes i aksjon denne sesongen og innrømmer at det er spesielt én spiller han har lagt merke til; Playmaker André Ellertsen, som står med 29 scoringer så langt denne sesongen.

– Ellertsen synes jeg er bra. Han er hurtig, eksplosiv, driver opp tempo og er et uromoment, mener Kjelling.

Han er også klar på at Sandnes som lag har overrasket ham positivt.

– De er veldig uredde i spillestilen og kjører på. Sandnes er et lag som kan slå alle. Vi reiser dit med stor ydmykhet og respekt for Sandnes, men det er selvfølgelig en kamp vi bør vinne. Å si noe annet ville vært tull, innrømmer Drammen-treneren.

Kjelling tror likevel det er gode muligheter for Sandnes å overleve i Eliteserien på første forsøk.

– Jeg tror de har en god sjanse. Det handler om å ta poeng mot rivalene rundt seg og det har de gjort nå. Nøtterøy borte var en nøkkelkamp for dem, og når de i tillegg klarte å stjele en seier mot Bodø så er de godt i gang.

– Alt er mulig

SHK-trener Dalibor Sedjak tror at de både må spille opp mot sitt aller beste og samtidig ha litt flaks for å slå Drammen.

– Det er alltid en sjanse, men mot lag som Drammen så må alt klaffe. Da kan vi slå hvem som helst. Men jeg regner ikke med poeng på søndag, det gjør jeg ikke.

– Hva forventer du da av dine egne gutter i denne kampen?

– Jeg forventer at vi spiller mer enn 26–27 minutter med god håndball, slik vi gjorde mot Nøtterøy. Drammen kommer til å slite med å score mot oss, men vi trenger å være gode i lengre perioder, sier Sedjak, som trolig må klare seg uten kantspiller Morten Linder også denne kampen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...