Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sandnes HK låner trolig Nærbø-spiller

TROLIG TIL SANDNES: Tord Haugseng har aldersbestemte landskamper for Norge. Nå vil Sandnes ha ham på lån fra Nærbø ut sesongen. Foto: Tarjei Sel

Nærbø-spiller Tord Haugseng trener for tiden med Sandnes HK. En utlånsavtale for resten av sesongen kan være nært forestående.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

18 år gamle Tord Haugseng får svært lite spilletid for Nærbø i 1. divisjon. Nå øyner han muligheten for mer spilletid i Sandnes – i eliteserien.

– Jeg har fått beskjed om at det ikke er behov for meg i Nærbø resten av sesongen, og at det kan være bra for meg å reise til Sandnes. Jeg tror det hadde vært sunt for meg med et miljøskifte, men jeg må bruke noen dager til på å bestemme meg. Det er en vanskelig avgjørelse, men det er bare snakk om halvannen måned og åtte kamper i eliteserien. Jeg har ingen planer for neste år, og det kan godt hende jeg fortsetter å spille for Nærbø, sier 99-modellen Tord Haugseng til Jærbladet, som debuterte for G98-landslaget i fjor.

Sandnes-trener Dalibor Sedjak sier til Sandnesposten at han regner med at utlånsavtalen går i orden. Han er likevel klar på at Tord Haugseng ikke er noen redningsmann.

– Han har aldri spilt på dette nivået tidligere og har spilt bittelitt i 1. divisjon. Han er ikke en direkte forsterkning for oss, men vi trenger flere folk og han forsterker troppen, sier Sedjak.

Tett program

4. februar braker det løs i Eliteserien igjen, i det som er en må-vinne-kamp for Sandnes hjemme mot tabelljumbo Nøtterøy. Deretter følger de siste sju kampene tett over en seksukersperiode.

Selv om Sedjak insisterer på at Haugseng ikke må bli sett på som noen redningsmann, kan han likevel bli en viktig brikke i innspurten.

– Tord har en del kvaliteter som vi mangler. Han er uredd og tenker ikke konsekvenser, slik noen av våre kanskje gjør. Så er han et av de største talentene i hans alder, i hvert fall her i distriktet. Vi har ikke midler til å hente inn etablerte spillere, men får her en talentfull spiller som har det meste, vurderer Sedjak.

Nærbø er positive

I Nærbø-leiren er de positive til en potensiell utlånsavtale med Sandnes.

– Sandnes har lite spillere, og de tok kontakt med oss om muligheten for å låne Tord. Vi har hatt en dialog med Tord, og gitt ham lov til å trene med Sandnes. Hvis Tord har lyst til å prøve dette, får han lov, men det er også kjempefint om han vil være hos oss, understreker trener Robin Rosander Haugsgjerd overfor Jærbladet, som har stor tro på at Tord Haugseng kommer til å bli en meget god håndballspiller.

– Jeg tror dette kan være bra for Tord, at det kan være sunt for ham å prøve seg en annen plass. Kanskje får vi en bedre Tord tilbake, sier Haugsgjerd.

Alle gode ting er sju

Tidligere denne sesongen kalte Nærbø-trener Robin Rosander Haugsgjerd Sandnes for cowboyer. Det gjorde han etter at Sandnes hadde henvendt seg med ønske om å hente flere Nærbø-spillere etter opprykket til Eliteserien, noe Nærbø-treneren var svært lite begeistret for. Sandnes kontaktet Nærbø om seks spillere, ingen av dem meldte overgang.

Men blant disse seks Sandnes henvendte seg på før sesongen var ikke midtback Tord Haugseng, som nå er ønsket. Dette skyldes først og fremst usikkerheten rundt André Ellertsen som har vært ute i over en måned med en forstuet tommel. Ellertsen gikk glipp av de to siste kampene før jul og Sandnes slet voldsomt med angrepsspillet i begge.

Tabell Eliteserien

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...