Sandnes HK ned med flagget til topps

KNALLSTERK DEBUTSESONG: André Ellertsen er blant spillerne som har tatt eliteserienivået på strak arm. Foto: Ole Aarre

Kan de spille håndball i Sandnes?

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2018 kl 13:16

KOMMENTAR: Slik var tonen blant håndballekspertene foran inneværende sesong i Eliteserien for herrer. Tv 2 sine håndballeksperter satte seg ikke en gang skikkelig inn i laget og klubben før sesongen, erkjente først som sist at «vi vet ikke all verdens om Sandnes», men var samtidig enstemmig i at dette måtte bli sisteplass og nedrykk. Det vil si; noen navn kjente de igjen fra tidligere Viking-lag. Men selv etter nesten halvspilt serie trodde Tv2-ekspert Bent Svele at det var Ole André Lerang som voktet buret og ikke helt ukjente Simen Murvold Stava. Lerang har som kjent slitt med skader hele sesongen.

Sandnes håndballklubb har gått fra nær konkurs til å bli et eliteserielag i rekordfart. Uten noe særlig rekruttering fra egne rekker, men med god hjelp fra tidligere Viking- og landslagsspillere. Uten økonomiske muskler, fasiliteter eller erfarne ledere. Uten den helt store interessen, verken fra sponsorer eller innbyggere. Uten rike onkler. De som har vært med på dette eventyret har gjort en kjempejobb – og noen har vært med hele veien. Måtte de bare holde ut noen år til og stabilisere klubben i topphåndballen.

Med så mange ukjente spillere, var det helt naturlig å tippe Sandnes som dumpekandidat nummer én foran deres debutsesong i Eliteserien. Norske spillere med lite eller ingen eliteserieerfaring, og ingen spennende utenlandske navn. Sleng på at treneren også er fersk på dette nivået og regnestykket blir enkelt. Men noen spillere har likevel utmerket seg. Det gikk ikke mange serierundene før Drammen-trener Kristian Kjelling hadde fått øynene opp for André Ellertsen. Toppscoreren til Sandnes kan meget vel ha en framtid i norsk elitehåndball. Heldigvis for Sandnes, valgte han likevel å skrive ny kontrakt med de lyseblå. Dette er en helt avgjørende signering på et avgjørende tidspunkt i klubbens historie. Nevnte Simen Murvold Stava har både talentet, iveren og gløden som trengs for å lykkes på dette nivået. Han blir ikke bare en nøkkelspiller, men også en nøkkelperson for å bygge lag og klubb. En bærebjelke i laget, ung og sulten på mer.

Stava og Co kan uansett se tilbake på årets sesong med glede, selv om det har vært tap etter tap etter tap siden midten av desember. De er ikke bare erfaringen rikere, de har også bevist for seg selv og andre at de i Sandnes kan faktisk spille håndball på det høyeste nivået. Ingen trodde før sesongen at Sandnes skulle slå både cupfinalist Bodø, Nøtterøy, Falk Horten og Kolstad. Heller ikke dem selv. Da må sesongen betraktes som en suksess uansett.

Sandnes har levd i en boble denne sesongen og spilt på arenaer de ikke hadde drømt om for bare et år og to siden. Det er fort gjort at den boblen sprekker, men lite tyder på det. De fleste spillerne blir med videre. Sedjak har sagt at han tar maks et år til. Så lenge alle klarer å holde motivasjonen oppe, er det ikke utenkelig at det blir nytt opprykk neste sesong. Nøkkelen ligger i så måte hos Sedjak. Klarer han å holde trykket oppe en sesong til, med full jobb og småtroll på hjemmebane som krever sitt? Hvis ja, så vil eliteserieerfaringen fra denne sesongen være gull verdt og en ny jubelsesong kan være på trappene.

Håndballeventyret i Sandnes er ikke over. Det har bare så vidt begynt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...