Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Sandnes ikke den beste byen for unge

VIL HA VEKK: Nyvalgt nestleder i Sandnes og Jæren Unge Høyre, Helene Vo gleder seg til at parkeringsplassen på Ruten forsvinner. Foto: Trond Eirik Olsen

Som nyvalgt nestleder i Sandnes og Jæren Unge Høyre har Helene Vo mange tanker om unges kår i byen. Hun er langt fra fornøyd med alt hun ser.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2017 kl 08:08

DAGENS GAUK: – Hvorfor har du engasjert deg i politikken?

– Jeg har alltid hatt en mening om alt. Gjennom skolen ble jeg mer opplyst og mer interessert i politikk. Dette inspirerte meg til å melde meg inn i et ungdomsparti. Jeg ønsket å delta og engasjere meg. Etter å ha lest meg godt opp på alle partiene til lokalvalget i 2015, bestemte jeg meg for å melde meg inn i Unge Høyre. I januar deltok jeg på Rogaland Høyres årsmøte hvor jeg holdt et innlegg om HPV-vaksine for gutter. Dette ble senere vedtatt i Stortinget, og fra skoleåret 2018/2019 skal alle gutter i 7. klasse få tilbudt denne vaksinen som kan redde liv. Dette er også blitt min motivasjon til å fortsette med politikk.

– Har du enkeltsaker du brenner for?

– Helsepolitikk er det jeg synes er kjekkest og mest viktig. Gode skoler og gode veier hjelper ingen om folkehelsen er dårlig. Jeg har selv slitt med en psykisk lidelse, og ønsker å bruke min erfaring til noe godt. Når en av fem ungdommer sliter med en eller annen form for psykisk lidelse, er det viktig at noen tar opp kampen. Det er allerede mye som har blitt gjort, men det er fortsatt mye som bør gjøres.

– Er Sandnes en bra by for unge?

– Sandnes er ikke den beste byen for oss unge. Kollektivtransporten er svak i mange bydeler, noe som gjør det vanskelig å komme seg rundt. Sentrum blir lite brukt av unge, og mange av oss foretrekker å reise inn til Stavanger. Ruten har også et unødvendig dårlig rykte som skremmer mange vekk fra sentrum, men med de nye planene tror jeg Ruten vil bli mye mer attraktiv og brukt av oss unge. Kvadrat, derimot, blir godt brukt av oss unge, samt alle andre. Det er et stort senter fylt med masse restauranter og gode shoppingmuligheter.

– Har du et favorittsted i Sandnes?

– Favorittstedet mitt må bli hjemme i Smeaheia, en veldig koselig bydel med andedammen og Ormaskogen. Ingenting er som å være hjemme og kose seg under teppet mens man ser en film med familien. Ellers synes jeg Dalsnuten er fin plass når jeg skal på tur. Også Arboretet og Sandvedparken er blant de flotteste naturområdene i regionen.

– Hva liker du best med Sandnes?

– At vi har tog. Det er superlett å komme seg til sentrum og Stavanger, Bryne, Klepp og Egersund. For oss unge som ikke har tilgang til bil er dette et fantastisk tilbud som knytter Nord-Jæren sammen.

– Hva liker du minst med Sandnes?

– At sentrum blir for lite brukt. Den store parkeringsplassen på Ruten gjør det lett for folk å komme hit, men den er også som et grått teppe over sentrum som bringer lite farge og liv. Det er godt at det nå er planer for området som skal igangsettes. Det vil gi et skikkelig løft og gjøre byen mer attraktiv.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...