Sandnes-mann ny biskop i Stavanger

På Kirkerådets møte i Stavanger 7.-9. desember ble Ivar Braut (60) tilsatt som ny biskop i Stavanger bispedømme.

– Stavanger bispedømme og kulturen i Rogaland kjenner jeg godt fra oppveksten på Sandnes, sier den nye biskopen i Stavanger, Ivar Braut.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2016 kl 08:03

På Kirkerådets møte i Stavanger 7.-9. desember ble Ivar Braut (60) tilsatt som ny biskop i Stavanger bispedømme. Han overtar etter Erling J. Pettersen som har vært biskop i Stavanger siden 2009, skriver Kirkerådet i en pressemelding torsdag kveld.

Et flertall på 8 av Kirkerådets medlemmer valgte å peke på Ivar Braut, 5 pekte på Torstein Lalim og 2 stemte på Helge S. Gaard. Ivar Braut var dermed kalt til biskop i Stavanger.

Prorektor ved VID vitenskapelige høgskole i Stavanger, Bård Mæland, trakk sitt kandidatur 4. november.

Fra Sandnes

– Vi gratulerer Ivar Braut som ny biskop i Stavanger bispedømme, og vi gratulerer bispedømmet og den norske kirke med en ny biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum, i samme pressemelding.

Ivar Braut har siden 2000 vært sokneprest i Birkeland menighet i Fana prosti i Bjørgvin bispedømme. Han har imidlertid sine røtter i Sandnes, nærmere bestemt i Høyland menighet og senere i Gand. Det var nettopp i Gand kirke at han ble ordinert.

– Stavanger bispedømme og kulturen i Rogaland kjenner jeg godt fra oppveksten på Sandnes. Senere har jeg holdt kontakten hele livet gjennom slekt og venner. Dermed har jeg vært på gudstjenester i bispedømmet mange ganger hvert år. Indirekte hadde jeg nærkontakt med bispedømmet da jeg var prost i grenseområdene – i Sunnhordland. Jeg tror ellers det er viktig å ha med seg at det også i det kirkelige landskapet er mange ulike kulturer som på forskjellig og verdifull måte er preget av kristentroen, uttaler Braut i skrivet fra Kirkerådet.

Engasjement

Den nye Stavanger-biskopen vigsles til sin tjeneste ved en gudstjeneste i Stavanger domkirke søndag 19. mars 2017. Selv ser han fram til å ta fatt på gjerningen.

– Det motiverer å leve midt i et bispedømme preget av engasjement og nytenkning. Jeg har et ønske om å være med på å prege dette aktive livet med kirkens evangelisk-lutherske forkynnelse og kristendomsforståelse. For meg er det motiverende å være biskop i en folkekirke der ennå så mye trosbekjennelse og tjeneste kan vokse fram. Jeg kjenner gleden over å oppleve livet i menighetene og
samtidig forhåpningen om å kunne oppmuntre menigheter og medarbeidere, også når det går i motbakke, uttaler han i skrivet fra Den norske kirke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...