Sandnes Sentrum AS må nedbemanne

MÅ KUTTE: Styreleder Andreas Lien i Sandnes Sentrum AS må ta grep i forhold til vanskelig økonomi, men kommer ikke til å slakke inn på aktivitetsnivået. Foto: Trond Eirik Olsen

Flere år med økonomisk etterslep gjør at Sandnes Sentrum AS må ta grep i bemanningssituasjonen, men styreleder Andreas Lien lover at dette ikke vil berøre aktivitetsnivået i sentrum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2019 kl 11:29

NÆRING: – Vi er tvunget til å ta grep i forhold til den økonomiske situasjonen med 1,2 millioner kroner i etterslep og er i gang med en omstillings- og nedbemanningsprosess. Dette er nødvendige grep om vi skal klare å opprettholde det høye aktivitetsnivået vi har lagt opp til og samtidig kvitte oss med gjeld, sier Lien.

Tøffe tider

Sandnesposten har tidligere skrevet om den vanskelige, økonomiske situasjonen for Sandnes Sentrum AS. Sentrumsforeningen, som representerer i alt 250 medlemsbedrifter i sentrum har slitt med dårlig økonomi i flere år. Etter oljekrisen mistet selskapet betydelige sponsormidler og dette kombinert med stor satsing i forhold til aktivitetssatsing og opprusting av Langgata der det var lange perioder med anleggsarbeid ga tøffe utfordringer.

Lien innrømmer at Sandnes Sentrum ikke har lykkes nok i forhold til å øke inntektene og at styret derfor har funnet det nødvendig å redusere kostnadene betydelig for å gjenvinne egenkapitalen og få en sunn driftsøkonomi.

– Situasjonen er tøff. Vi har satset stort og ansatte i fjor Edle Kathrine Torkelsen som daglig leder i full stilling. Denne stillingen vil fremdeles være viktig og nødvendig i forhold til det videre arbeidet med å trekke folk til sentrum og å opprettholde det høye aktivitetsnivået vi har lagt opp til, sier han.

Kutter stillinger

Ifølge Lien medfører den pågående omstillingsprosessen at det mest sannsynlig blir kutt av til sammen to stillinger. Samtidig blir det tatt grep i forhold til videre drift.

– Vi har nok drevet litt gammeldags. Driften har vært litt tungvint, og vi ser nå at det er nødvendig med en sterkere digitalisering av regnskap og andre tjenester. Dette vil gi en mer effektiv drift og bidra til å dekke inn noe av etterslepet, sier Lien og fortsetter;

– Vi holder nå på å legge en kabal der vi ser på hvordan vi skal løse dette, men vi kommer ikke utenom kutt i stillinger, sier han og fortsetter;
– Jeg er sikker på at den prosessen vi nå gjennomfører skal legge grunnlaget for en nødvendig bedring i forhold til selskapets økonomi og likviditet uten at det skal komme til å synes utad i forhold til aktivitetsnivå.

– For mange gratispassasjerer

Ifølge Lien blir de største utfordringene framover å opprettholde et godt aktivitetsnivå i sentrum og samtidig få inn flere medlemmer. Styrelederen legger ikke skjul på at det fremdeles er for mange gratispassasjerer blant næringsaktørene i sentrum og at dette også har hatt innvirkning på den tøffe økonomiske situasjonen.

– Vi har den senere tid økt medlemstallet noe, men det er trist at mange butikker fremdeles ikke ser nødvendigheten av å ha en organisasjon som Sandnes Sentrum i ryggen. Uten en sentrumsforening som kan dra i trådene og gå i bresjen for arbeidet med å skape aktiviteter og andre ting som trekker folk til sentrum ville utfordringene for sentrumshandelen blitt større, sier Lien og fortsetter;

– 100 ugå er bare ett av flere eksempler på aktiviteter som trekker folk til sentrum og vi kommer ikke til å slakke av på arbeidet i forhold til det videre arbeidet her. Vi kommer også til å arbeide mer målrettet i forhold til å få flere medlemmer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...