Sandnes sentrum melder om god julehandel

I BYEN: Lura-nissen hadde tid til en snartur innom sentrum lørdag. Han inviterte Alyssa Wong (6) og storesøster Ya Jing Wong med på en rundtur med hest og kjerre. Foto: Frode Olsen

På lørdag var nissen med hest og kjerre på plass i Langgata.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2018 kl 06:57

Daglig leder Edle Kathrine Strømland Torkelsen i Sandnes sentrum sier at buttkkeiere har gitt god tilbakemelding når det kommer til julehandelen i desember.

– Det har vært et godt trykk fordelt utover de forskjellige helgene inn mot jul. Flere butikkeiere melder om godt salg, men de konkrete tallene må vi vente til etter jul med å vurdere, sier Strømland Torkelsen.

Lørdag formiddag, i det som er siste helg før julaften, var det ikke et yrende folkeliv i sentrum, ei heller folketomt.

– At folk ikke løper rundt og stresser i siste liten tror jeg skyldes at mange har gjort seg ferdige på et tidligere tidspunkt. Nå kommer vi i fasen hvor folk nyter kosen og tid med familien, sier daglig leder av Sandnes sentrum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STEMNING: Orstad storband midt under fremføringen av «Det lyser i stille grender», som forøvrig er hentet fra Jakob Sande sitt aller mest kjente dikt. Foto: Frode Olsen

Selv er hun på langt nær ferdig med sine personlige gjøremål.

– Nei, nå må jeg faktisk starte på presangene i dag. Så i den grad noen er seint ute, er jeg definitivt en av dem, sier Strømland Torkelsen med et smil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRAVEL: Hesten Symona og kusk Arvid Reiersen tok mange turer opp og ned Langgata. Foto: Frode Olsen

Julenissen fra Lura var på plass i Langgata på lørdag formiddag. Han delte ut mandariner, og tok fremdeles imot ønsker fra barna. Alyssa Wong (6) hilste på nissen sammen med storesøster Ya Jing Wong.

– Vi er ute og koser oss sammen. Alyssa bor på Sola og er på besøk hos meg som bor i Sandnes. Nå skal vi sitte på med hest og kjerre, sier Ya Jng Wong.

Det var Arvid Reiersen som styrte den 23 år gamle hesten, Symona. Orstad storband sørget for flott julemusikk til forbipasserende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...