Sandnes Symfoniorkester går til filmen

KONSERT: Fredag framfører Sandnes Symfoniorkester konsert med filmmusikk av John Williams. Foto: Borghild Gudmestad

Sandnes Symfoniorkester skal framføre musikk av den berømte filmkomponisten John Williams kommende fredag. Konferansier blir Silje Salomonsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

85 år gamle John Williams er en av de mest populære filmmusikk-komponistene i underholdningsindustrien. Fredag blir hans legendariske musikk servert for sandnespublikummet. Det er første gang Sandnes Symfoniorkester arrangerer konsert med filmmusikk.

Tre konserter

– Først har vi to lukkede konserter for alle 9-klassingene i Sandnes på dagtid. På kvelden blir det konsert for alle i kulturhuset, forteller Ingrid Hyldmo, daglig leder i Sandnes Symfoniorkester.

Dirigentene under konserten vil være studenter fra UIS. Karoline Valle Haug fra Sandnes er en av flere som skal dirigere.

– Hvorfor filmmusikk?

– Alle har et forhold til filmmusikk. Musikken vekker enormt engasjement. Vi vil også ha med litt filmeffekter fra scenen.

Saken fortsetter under bildet

FILMKONSERT: Fredag kan du høre filmmusikk av den meritterte komponisten John Williams. Silje Salomonsen skal være konferansier. Foto: Borghild Gudmestad

Skuespiller Silje Salomonsen skal være konferansier for konserten.

– Hun vil også fortelle litt mer om hva musikk har å si for filmene vi ser, hva musikken understreker for filmen, ulike stemninger. Det finnes jo ikke film uten musikk, sier Hyldmo.

Star Wars

John Williams er best kjent for sine heroiske og majestetiske temaer til eventyr- og fantasy-filmer. Dette inkluderer også noen av de filmene med størst omsetning i Hollywoods historie, som Star Wars, Superman, Haisommer, E.T., Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park og de tre første Harry Potter-filmene. Det vil blant annet bli servert musikk fra noen av disse filmene, tillegg til musikk fra filmen Schindlers liste.

John Williams tematisk rike og populære musikk til 1977-filmen Star Wars Episode IV: A New Hope, ble i 2005 valgt av American Film Institute som historiens beste filmmusikk. Hans musikk til Jaws og E.T. fantes også på listen. Williams har også vunnet Oscar-statuetten opptil flere ganger for sin filmmusikk.

Klokken 19.00 i Sandnes kulturhus får sandnespublikummet sjansen til å lytte til kvalitetsmusikk framført av et lokalt kvalitetsorkester.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...