Sandnes Trekkspillorkester NM-debuterte

UTMERKET SEG: Sandnes Trekkspillklubb gjorde en god innsats under NM i trekkspill som ble arrangert i Skien i helgen. Foto: Per Jørund Grøthe

Da Norgesmesterskapet i trekkspill ble arrangert i Skien, utmerket Sandnes Trekkspillorkester seg i to klasser.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

En fjerdeplass i klassen gammeldans orkester 1 og en åttendeplass i klassen underholdningsmusikk divisjon 1 ble med Sandnes Trekkspillorkester hjem fra helgens Norgesmesterskap i trekkspill som ble arrangert i Skien.

Her stilte landets fremste utøvere av trekkspill og torader. Sandnes Trekkspillorkester var blant deltakerne, og gjorde en solid innsats. Arrangører var Norske Trekkspilleres Landsforbund og Skiensfjordens Trekkspillklubb.

Mye læring

– For oss er det å delta og vise oss fram viktigst. Flere av de som stiller er i en helt annen divisjon enn oss med nåværende og tidligere trekkspillstudenter, sier leder Tore Koppang som er godt fornøyd med utbyttet fra helgen.

– Jeg har selv vært på en del Norgesmesterskap tidligere, men ikke med Sandnes Trekkspillorkester. Dette var debuten vår. Det er viktig å knytte kontakter, høre på andre, lære litt her og der og plukke opp tips. Vi viser at vi er en del av miljøet ved å delta, sier Koppang.

Ifølge Koppang er det vanskelig for trekkspillklubber på Sørvestlandet å få tilgang på trekkspillstudenter, noe som er med på å heve kvaliteten hos flere trekkspillklubber.

– Vi er dessverre få som driver med dette på Sørvestlandet. Vi merker godt at klubber som har tilgang på studenter som har trekkspill som en del av sin hovedutdanning stiller sterkt. Men vi viser at vi er en del av miljøet, sier Koppang.

Gir ut CD

Sandnes Trekkspillorkester ønsker gjerne nye ansikter velkommen.

– Hos oss ligger nok aldersgjennomsnittet på godt over 50 år. Vi tar gjerne imot flere som ønsker å drive med trekkspill. For tiden holder vi blant annet på med å spille inn CD nummer to. I tillegg spiller vi fast for Sandnes Folkedanslag noen ganger i året, deltar i distriktsmesterskap, spiller 17. mai og lignende. I høst skal vi også spille i Varhaughallen hvor det blir litt mer «hæla i taket»-stemning, sier Koppang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...