Sandnes Ulf har et serieåpning-kompleks

JOKEREN: Oddbjørn Skartun (midten) er sikker på at målene vil renne inn, både for ham selv og laget denne sesongen. I bakgrunnen: Kjell Rune Sellin (t.v.) og Roy Miljeteig til høyre. Begge har vist i treningskampene at de kan stå for mange målpoeng denne sesongen. Foto: Ole Aarre

Sandnes Ulf har ikke vunnet en eneste serieåpning, verken i 1. divisjon eller i eliteserien siden opprykket i 2007.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 15:32

Etter opprykkssesongen til 1. divisjon i 2007 har Sandnes Ulf spilt åtte av ni sesonger på nest øverste eller øverste nivå i norsk fotball. Fem sesonger i 1. divisjon og tre sesonger i eliteserien, kun avbrutt av et år i 2. divisjon i 2009.

På de åtte sesongene har Sandnes Ulf aldri tatt tre poeng serieåpningen. Man må tilbake til 2009, da laget spilte i 2. divisjon, for å finne sist Sandnes Ulf vant årets første seriekamp. Henning Rugland sendte de lyseblå i ledelsen og Morten Eriksen puttet ytterligere to mål i en 0-3-seier borte mot Nest-Sotra.

Skartun på benken

Søndag gjester et ultradefensivt, nyopprykket Elverum Sandnes Stadion. Alle forventer hjemmeseier, men historien er altså ikke på Sandnes Ulf sin side.

Samtidig så ser det veldig bra ut i Sandnes Ulf-leiren. Treningskampene har vært positive og hele troppen er skadefri. Det inkluderer Oddbjørn Skartun som har vært i opptrening siden han kom til klubben i starten av februar. Den målfarlige 28-åringen har trent for fullt med laget i snart to uker, men Sæternes holder ham bevisst tilbake i kampsammenheng. Han har ikke spilt et eneste minutt i treningskampene og var heller ikke en del av kamptroppen i generalprøven mot Haugesund.

– I Bryne var han lagets desidert viktigste spiller. Med en gang han knyttet skoene så var han på laget, selv om han var halvskadet og manglet skikkelig treningsgrunnlag. Det at han aldri fikk tid til å trene seg opp fra skadeavbrekk, mener jeg har satt ham tilbake utviklingsmessig. Derfor er vi tålmodige, og selv om Oddbjørn selv sier han er klar og vil spille kamper, så sier vi nei, forteller Sæternes.

Og ganske riktig: Skartun skulle ønske at han hadde noen kamper i beina før sesongstart.

– Jeg føler meg i veldig bra form rent fysisk, men skulle helst hatt litt mer kamptrening, sier Skartun og smiler.

Han innrømmer likevel at han er glad klubben holder ham tilbake.

– Jeg stoler på at de vet hva som er best for meg, og det er ingen tvil om at jeg spilte kamper jeg ikke burde spilt i Bryne. Det er deilig at jeg får god tid til å bygge meg opp her i Sandnes, sier han.

Tror på mye mål

I fjor startet Skartun 16 kamper og scoret åtte mål for et lag som rykket ned. Han scoret 12 mål året før, sju året før det og 16 mål i 2013. Både i fjor og i 2014 slet han mye med skader.

Skartun mener han har bedre forutsetninger for å score enda mer mål i 2017 enn han noen gang tidligere.

– Det bør være mulig for meg å score 15+ denne sesongen. Jeg har aldri spilt på et lag som spiller så offensivt som Sandnes Ulf gjør, og det er deilig som spiss å ha så mye folk rundt deg, sier Skartun som stortrives i 4-3-1-2-formasjonen Sæternes foretrekker å bruke.

– I Bryne kunne det være 40 meter fra spissene til resten av laget. Det var en litt annen måte å spille på, kan du si.

Dobbel dekning

Selv om Pontus Engblom er borte, er alternativene flere for Sæternes i de offensive posisjonene.

– I fjor følte jeg vi manglet alternativer til å sette inn på topp. Det har vi nå, konstaterer Sandnes Ulf-treneren.

Trolig starter Kjell Rune Sellin og Kent Håvard Eriksen sammen på topp mot sistnevntes gamleklubb, Elverum. På benken sitter to sultne måljegere. En lynrask unggutt med nese for mål i Petter Stangeland og en hardtarbeidende klinisk avslutter.

– Jeg satser på å spille meg inn på laget så fort som mulig, men i starten blir det nok mer som en joker fra benken, innrømmer Skartun.

For Sandnes Ulf som både sliter i serieåpningene og mot lag som legger seg lavt, kan det være gull verdt med et par jokere på hånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...