Sandnes Ulf kan bytte plass med Viking

DRØMMER OM ELITESERIEN: Alf Morten Haga, helt til høyre med Gaukereiret-flagget, håper Sandnes Ulf rykker opp og at Vikng beholder plassen. Foto: Rune Eikeland

Mange Sandnes Ulf-supporteres våte drøm kan gå i oppfyllelse denne sesongen. 
Men da må Kent Håvard Eriksen og Co spiller kortene sine riktig de neste ukene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2017 kl 08:56

Det er slett ikke utenkelig at Sandnes Ulf og Viking bytter divisjon til neste sesong. Viking ligger helt sist i Eliteserien og bare et under kan redde dem fra nedrykk. Men det vil på ingen måte være et under om Sandnes Ulf rykker opp – enten direkte eller via kvalifiseringsspill.

Kent Håvard Eriksen sørget for, med sine to fulltreffere mot Strømmen, at avstanden til Start på opprykksplass ble kuttet til to poeng i helgen. Fem kamper gjenstår.

– Dere har ikke bare muligheten til å rykke opp, men også bytte plass med Viking. Hva tenker du om det?

– Jeg tenker ikke så mye på Viking, for å være helt ærlig. Men hvis de rykker ned, så kan de vel ikke kalle seg storebror lenger i hvert fall, mener Eriksen.

– Viking har flere fans nå, men det er mange av den yngre generasjonen i Sandnes som vokser opp som Sandnes Ulf-supportere, sier Sandnes Ulfs toppscorer, som mener «maktbalansen» er i ferd med å jevne seg noe ut.

Spesielt hvis Sandnes Ulf kroner årets sesong med opprykk og spiller minst ett år i divisjonen over Viking.

22,5 prosent

Leder i Sandnes Ulfs supporterklubb Gaukereiret, Alf Morten Haga, lister opp tre grunner til at han er forsiktig optimist i innspurten av Obosligaen.

– Nummer én: Resultatene fra de andre kampene var med oss, og ofte når vi har hatt en alle tiders mulighet til å klatre, så driter vi oss ut. Det gjorde vi heldigvis ikke denne gangen. Nummer to: Publikumsrekord for året på stadion, med mulighet til å få mange nye fans, da pleier det også å gå dårlig. I stedet får over 2000 tilskuere se en veldig god kamp og tre poeng. Nummer tre: Strømmen hjemme er et typisk bananskall, der alle forventer seier, men hvor vi ikke innfrir. Som mot Åsane, Jerv og Levanger for eksempel. Laget viser mental styrke og hvis de tar med seg dette i sluttspurten, så kan det bli veldig bra, tror Haga.

I ekte Egil «Drillo» Olsen-stil anslår han at sjansen for opprykk er 22,5 prosent. Om sjansen for et potensielt divisjonsbytte mellom Viking og Sandnes Ulf, holder han seg til samme prosenter.

– Viking er ferdige. Men det er ikke sånn at jeg blir glad for et Viking-nedrykk. Jeg har medfølelse, for den sesongen de har vært gjennom unner jeg ingen. Jeg synes skikkelig synd på dem. Mitt drømmescenario er faktisk at vi rykker opp og at Viking beholder plassen, sier lederen i Gaukereiret.

– Vil svi vanvittig

Lederen i Vikinghordene, Roar Åkerlund, innrømmer at han følger spent med på hvordan Sandnes Ulf gjør det i Obosligaen. Men i motsetning til Haga håper han ikke at naboklubben vinner sine kamper – selv om han er sandnesgauk og ganddalitt.

– Viking ned og Sandnes Ulf opp er et skikkelig skrekkscenario! Jeg har ingenting godt å si om Sandnes Ulf og det gjør vondt bare å tenke tanken. Det vil ikke være bra å ha minstebror en divisjon over, for jeg rangerer Sandnes Ulf som klubb og rival bak både Haugesund og Bryne, sier Åkerlund.

– Hva tror du et slikt scenario vil ha å si for maktbalansen mellom klubbene?

– Jeg tror ikke det ville hatt så mye å si. I hvert fall ikke hvis det bare ble slik i ett år. Noen tilskuerflukt hadde vi heller ikke sett. Jeg tror folk heller hadde valgt å bli sittende hjemme enn å bytte ut Viking-kamp med Sandnes Ulf-kamp, for å si det sånn.

Heller ikke Haga tror maktbalansen hadde blitt rokket ved om klubbene byttet divisjon i en kortere periode.

– For det første så er det nesten uvirkelig å tenke denne tanken. Man kan alltids håpe, men jeg tror jo ikke det vil bli en permanent situasjon. Men med ny stadion på vei, så er det ikke sikkert at de største talentene og de beste spillerne vil velge Viking foran Sandnes Ulf. Det vil svi vanvittig for Viking og supporterne deres om vi skulle få et år over dem i divisjonssystemet.

Jevnt i toppen

Nå må selvfølgelig Sandnes Ulf først og fremst konsentrere seg om seg selv, og de er fortsatt i høyeste grad en outsider i opprykkskampen. Bodø/Glimt rykker opp, det er helt sikkert. Så slåss Start, Sandnes Ulf og Ranheim om den siste plassen som gir direkte opprykk. Mjøndalen har med sine fem strake seiere også lurt seg opp i ryggen på disse tre, men spørsmålet er om ikke de har våknet litt for sent.

Både Start og Ranheim har tre kamper på rad uten seier, mens Sandnes Ulf kommer fra en bunnsolid seier mot Strømmen og kun ett tap på de siste elleve kampene.

Og det er nå det er viktig å være i form. De to neste serierundene venter nervepirrende oppgjør og såkalte sekspoengskamper i Ranheim–Sandnes Ulf og Start–Ranheim.

– Jeg tror de er mer nervøse enn det vi er, sier Kent Håvard Eriksen og smiler lurt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...