– Sandnes Ulf må løse finansieringen selv

Arbeiderpartiet er klokkeklare før bystyremøtet

NO GO: Annelin Tangen sier at Arbeiderpartiet ikke har andre planer enn å stemme for rådmannens forslag. Det betyr at Sandnes Ulf må finne penger til finansiering av rekkefølgekravene andre steder enn hos kommunen. Foto: Frode Olsen

Sandnes Ulf har i tiden før bystyremøtet hatt flere runder med administrasjonen for å argumentere for at kommunen bør koste for 10 mill. av utgiftene til rekkefølgekravene. Det finnes en praktisk løsning, men alt tyder nå på at klubben må lete etter penger annet sted.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2018 kl 07:31

Etter at Sandnesposten gjorde det kjent at Sandnes Ulf ba kommunen om rentefritak på selvskyldnergaranti, og totalt ti millioner kroner til rekkefølgekravene som kommunens andel, har partene vært i flere forhandlingsrunder.

Les også: Her møtes partene for å løse stadionfloken

Etter administrasjonens tredje gjennomgang av regelverket og utvbyggeravtalen, ser kommunen det som mulig å strekke seg noe, men ikke slik Sandnes Ulf hadde sett for seg.

– Verken kommunens beregninger eller klubbens forslag medfører et resultat som oppfyller Sandnes Ulf Arena AS sitt budsjettmål om samlet økonomisk bidrag (refusjon, tilleggsavtale) på 10 millioner.

Små endringer

Etter gjennomgangen av utbyggeravtalen og regelverket for offentlig støtte, har de likevel funnet åpninger for at kommunens andel relatert til trafostasjon, spillvannsledning og tomtestikk, kan økes fra 2.700.000 millioner til 3.440.000.

Les også: Øster Hus:– Uaktuelt med mer penger

For å komme opp fra 3.400.000 millioner, til forespurte 10 millioner, lanserte rådmannen en mulighet som på tross av hennes anbefaling kan vurderes.

Les også: Det finnes en løsning – men rådmannen advarer

I realiteten dreier det seg om å tilføre Sandnes Ulf 10 millioner kroner i rent driftstilskudd. Rådmannen tar høyde for at regelverket må sjekkes, og ikke minst at det i så tilfelle ville være nødvendig og først behandle klubber som har stått i kø for tildeling av totalt 4,9 millioner. En slik løsning ville betydd 14,9 millioner i utgift for kommunen.

Ap er ikke med

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Annelin Tangen, forteller at partiet i forberedende møter til kommende bystyremøte mandag, har diskutert saken.
Tangen sier det ikke kommer forslag fra dem i bystyresalen om å gi Sandnes Ulf driftstilskudd gjennom det skisserte løsningsalternativet.

– Nei, vi kommer i dette tilfellet til å stemme for rådmannens og tredjeparts forslag. Vi skal ikke tjene penger på renter av en garanti, og vil at bystyret skal stemme for fritak for markedsvilkår på selvskyldnergarantien. Et forslag om rent driftstilskudd kommer ikke fra oss. Klubben må finne en annen type finansiering, sier Annelin Tangen.

Tom Rune Espedal i Sandnes Ulf synes naturligvis det er en lei nyhet. Klubben har sett på løsningen om driftstilskudd som et godt alternativ.

– På mange måter ville løsningen med driftstilskudd utløst mye positivt også for andre klubber som har ventet på midler. Jeg registrerer hva Annelin Tangen sier, men vi håper på åpninger i dialogen helt fram til bystyret behandler saken mandag, sier Espedal.

Les også: Ber klubben finne en annen finansiering

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...