Sandnes VBK best i 1. divisjon

BEST I 1. DIVISJON: Spillere og trenere var høyt oppe etter at SVBK søndag gikk helt til topps i årets første rankingturnering. Foran fra venstre: Tiril Tveit, Anne Bjørnøy Dale, Tora Klippen, Celine Dalene og Frida Øvregaard Lunde. Bak fra venstre: Dan Inge Dale (hovedtrener), Astrid Dahl Nøttestad, Judith Thu Ølberg, Line Rudjord Volden, Maria Rudjord Volden, Johanne Monsen Tjemsland, Marita Bjørnøy Dale og Ni Fenggou (assisterende trener). Foto: Ketil Volden

Sandnes VBK vant en overbevisende 2-0 seier i finalen mot Lierne i sesongens første rankingturnering der alle lagene i 1. divisjon deltok.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Etter det forsmedelige 2-3-tapet i sesongdebuten i serien hjemme mot Øksil, var det tid for å reise kjerringa i helgens turnering i Askim. Siden 1. divisjon har to avdelinger, er det i tillegg til vanlig seriespill også tre rankingturneringer i løpet av sesongen. Seriemesteren kåres på bakgrunn av plassering i både serie og turneringshelger, som er obligatoriske for alle lagene.

Maksnivå

Etter SVBKs seier i det innledende gruppespillet i Askim lørdag der det ble én seier og ett tap, ventet et heltent Tromsø i semifinalen søndag morgen. Laget fra Nord-Norge slo Øksil 2-1 i kvartfinalen og overbeviste der med å vinne det andre settet hele 25–13. I semifinalen mot SVBK vant de de tre første ballvekslingene, men derfra og inn presterte sandnesjentene opp mot maksnivå. Ikke minst satt forsvarsspillet bedre og bedre utover i kampen, og når også dippene til tromsøværingene etter hvert ble plukket opp, var det klart at dette kom til å gå veien. Settresultatene ble 25–19 og 25–22.

Vant komfortabelt

I finalen mot Lierne måtte SVBK finne seg i å stille som favoritter siden det ble to klare settseire med to ganger 25–14 da lagene møttes i gruppespillet lørdag. Det gode spillet fra semifinalen mot Tromsø fortsatte, og SVBK vant nok en gang et sett mot Lierne 25–14. I det andre settet ble det litt jevnere, men sandnesjentene dro ifra på slutten og vant komfortabelt 25–17. Dermed var det bare å slippe jubelen løs for den første seieren i en rankingturnering siden klubben rykket opp i 2015.

Kaptein Marita Bjørnøy Dale forteller til Sandnesposten at det var litt rusk i maskineriet i begynnelsen av turneringen.

– Innsatsen var imidlertid på topp da det gjaldt i semifinalen og finalen, skynder hun seg å legge til.

Neste utfordring for Sandnes er 1/8-finalen i cupen mot elitelaget til Randaberg i Giskehallen førstkommende lørdag kl 13. Det er en kamp Bjørnøy Dale virkelig ser fram til.

– Hvis vi klarer å holde dette nivået mot Randaberg, blir det en utrolig kjekk og spennende kamp, sine hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...