Sandnesduo til Brasil for å hjelpe

Illiyana Hristova og Magnus Flåten Nickelsen har vært i Brasil siden februar. Her skal de være frem til juni. Foto: Privat

Illiyana Hristova (34) har bodd i Sandnes siden 2015 og Magnus Flåten Nickelsen (23) er oppvokst i Sandnes. Nå skal de kjempe for en bedre hverdag for lokalbefolkningen i Brasil.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BRASIL: – Det viktigste med oppholdet er å få innsikt i forholdene her nede slik at vi kan gjøre en forskjell i Norge. Det har vist seg at norske investeringer er dypt involvert i Brasil, og da gjelder det for oss å avsløre hvordan disse henger sammen med den politiske situasjonen i Norge, sier Nickelsen.

Duoen ankom São Paulo i begynnelsen av februar og skal være i Brasil til midten av juni. De reiser i regi av Latin-amerikagruppene i Norge som er en solidaritetsorganisasjon som har som mål å fremme demokrati og jevne ut sosiale og økonomiske forskjeller.

– Utgjør dere en forskjell?

– Nå er vi ennå i startfasen, men vi er allerede i gang med flere prosjekter. Vi er for eksempel i gang med å lage film til kvinnedagen, podcast om sosiale bevegelser i Brasil og vi holder oss oppdatert med media, sier Nickelsen.

– Hvorfor er dere med på dette?

– Jeg har alltid vært passiv med tanke på politikk, men etter det siste valget i Norge, bestemte jeg meg for å bli kjent med politikk, og denne turen gir meg en god mulighet til det, sier Hristova

– Jeg har vært politisk aktiv siden videregående, men har aldri hatt noen særlig kunnskap eller interesse for Latin-Amerika. Nå får jeg lært mer om kontinentet og det er en super måte å lære seg portugisisk på. Det er også en god måte å bli mer bevisst sosial urett som skjer utenfor vår eurosentriske virkelighet følger Nickelsen opp.

Mye av arbeidet går på å spre informasjon, men Sandnes´ representanter i Brasil har også besøkt hjemløse, arrangert suppekjøkken, og vært med å arrangere demonstrasjoner for hjemløses rettigheter. Hjemlengsel har de ikke hatt tid til å kjenne noe på:

– Foreløpig savner vi ikke Norge. Det er perfekt vær her, og hver dag byr på nye spennende opplevelser, sier Hristova.

Når de skal trekke frem de mest spennende opplevelsene er de ikke i tvil:

– Karnevalet helt klart, men også besøket av kollektivet med hjemløse. Karnevalet har en helt spesiell betydning for Brasil, og det er spennende å være med på feiringen ute i gatene og i de mindre besøkte bydelene, sier Hristova.

Det er fremdeles måneder igjen av oppholdet, men på spørsmålet om duoen kunne tenkt seg å være i Brasil lengre, er de ikke i tvil:

– Jeg kunne tenkt meg og vært her lenger, men jeg kan ikke på grunn av jobb, sier Hristova

– Ja absolutt, men jeg skal studere til høsten, sier Nickelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...