Sandnesfilm gjennom nåløyet i Berlin

Produsentene i det lokale produksjonsselskapet «GOfilm» Gunhild Oddsen og Siw Angell-Olsen. Foto: Tom Gøran Haukalid

«Hvalagapet» er produsert av Siw Angell-Olsen og Gunhild Oddsen fra Sandnes. 19. februar drar de til Berlin for å konkurrere i en av verdens største filmfestivaler.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BERLINALEN: Dette er én av 19 filmer som skal konkurrere i programmet «Generation Kplus» under Berlinalen. Til sammen har de danket ut mer enn 2000 andre filmer, og Angell-Olsen har også et håp om å vinne:

– Vi har jo like stor sjanse som alle de andre, sier hun og ler.

– Det hadde jo vært fantastisk, hadde vi fått en pris ville det vært helt vilt, fortsetter hun. Filmen handler om 12 år gamle Rikke sitt første møte med kjærligheten.

– Hvorfor er filmen nominert?

– Den treffer både barn og voksne. Det er en klassisk film, tidløs. Regissør Liss-Anett Steinskog har klart å skape et univers der samme film kan vises om igjen om ti år uten at det gjør noe. Alle kan kjenne seg igjen, sier Angell-Olsen.

Det er det lokale produkssjonsselskapet «GOfilm» som Oddsen og Angell-Olsen driver sammen, som står bak prosjektet. Deres rolle som produsenter er å passe på at ting blir gjort, tilrettelegge, søke om støtte og etterarbeidet som følger. Blant annet. I og med at de har drevet mye med film før, har de også hatt et tettere samarbeid med regissøren under innspillingen til filmen.

Ikke forventet

Berlinalen er en av verdens største filmfestivaler, og dette er første gang produsentene er representert med egen film i Berlin.

– Forventet dere dette?
– Nei, vi gjorde jo ikke det. Man vet jo aldri, men man kan ikke forvente at vi kommer til Berlinalen siden nåløyet er så trangt. Men vi så jo fra første stund da Liss-Anett sendte manuset at dette kunne bli en bra film, sier Oddsen

– Hvordan var reaksjonen?

– Det er litt stress når vi får vite sånt – vi er jo helt gira, men så har vi ikke lov å si det, så vi må gå i to uker å holde på hemmeligheten, og når du endelig kan si det, da er vi ferdige. Men klart, hallo, vi skal jo til Berlin, det er jo veldig spesielt, sier Angell-Olsen.

Middels budsjett

Budsjettet er på 880.000 kroner som er et middels stort budsjett for kortfilmer, men også det største budsjettet sandnesprodusentene har hatt på kortfilmer. Mye går til lønning, og begge innrømmer at det har blitt en del gratis jobbing.
Filmen, som er regissør Steinskog sin debut, er spilt inn på Randaberg og varer i 12 minutt. Filmteamet reiser til Berlin 19. februar, og det er liten tvil om hva de gleder seg mest til:

– Premieren, å se filmen i en fullstappet kinosal, sier Oddsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...