139 km/t i 40-sonen: Sandnesmann dømt for narko, tyveri, og ruskjøring

DØMT: Sandnes-mannen måtte møte i Jæren tingrett tiltalt for en lang rekke forbrytelser. Nå er han dømt. Foto: Håvard Ovesen

Mannen i 20-årene har gjentatte ganger blitt tatt med narkotika, kjørt uten lappen og for fort, og kjørt i ruset tilstand. I tillegg kommer flere andre forhold. Nå er dommen klar.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2017 kl 07:00

Da politiet oppdaget at mannen i 20-årene nok en gang var ute og kjørte motorsykkel til tross for at han var blitt fradømt sertifikatet, satte de opp politisperring i Roald Amundsendsgate. Mannen valgte da å sette kursen rett mot en politikvinne, som måtte trekke seg unna og slippe ham forbi.

14. februar sto han tiltalt for dette og en lang rekke andre forhold i Jæren tingrett. Blant annet hadde politiet funnet flere liter GHB i mannens eie. Til sammen har han også blitt tatt med over 150 gram amfetamin og over 3000 forskjellige reseptbelagtte eller ulovlige tabletter. Det største enkeltbeslaget av tabletter var 845 diazepam-holdige tabletter. Mannen har også blitt tatt med tre seigmenn som skal ha vært dyppet i LSD.

Ut over dette var han tiltalt for dokumentforfalsking for å ved to anledninger ha endret på registreringsnummeret på to motorsykler han disponerte, butikktyveri, to tilfeller av å inneha luftvåpen, bæring av kniv på offentlig sted, tre tilfeller av kjøring i ruset tilstand, sju tilfeller av brudd på fartsgrensen, deriblant å ha kjørt 139 km/t i 40-sonen og 156 km/t i 50-sonen, og seks tilfeller av kjøring uten førerkort. Flere av forholdene som gjaldt kjøringen til mannen ble avslørt da politiet tok en kikk på actionkameraet mannen hadde påmontert motorsykkelen sin. Politiet fant også et mobilopptak mannen hadde gjort av at han kjørte over 150 kilometer i timen på motorveien.

Mannen i 20-årene har ifølge dommen han fikk i tingretten tilstått alle disse forholdene, og regelmessig gjort dette ved første anledning han har fått. I utgangspunktet kvalifiserte han for en fengselsstraff på rundt to år og seks måneder i fengsel, men mannens tilståelser var en formildende omstendighet. Videre pekte retten på at mannen, som hadde sittet rundt 170 dager i varetekt, hadde nyttet tiden til å bli rusfri. Mannen skal være motivert for en livsstilsendring, og kvalifiserer ifølge Kriminalomsorgen for narkotikaprogram med domstolskontroll.

Dermed ble mannen dømt til fengsel i ett år og ni måneder, men ett år ble gjort betinget med en prøvetid på to år på betingelse av at han gjennomfører et narkotikaprogram. Videre må han betale 10.000 kroner i bot, får ikke ta lappen i løpet av de fem neste årene, og må tåle inndragning av en gasspistol, en soft gun og en foldekniv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...