Sandnesmann kjørte på gravid syklist

UAKTSOM: Jæren tingrett fant at mannen kjørte uaktsomt da han kjørte på en syklist i mai i fjor. Foto: Håvard Ovesen

En mann bosatt i Sandnes ble i Jæren tingrett dømt for å ha opptrådt uaktsomt i trafikken da han kjørte på en syklist i en rundkjøring på Forus.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

TRAFIKK: En sandnesmann ble 24. februar dømt for å ha opptrådt uaktsomt da han kom kjørende inn i en rundkjøring på Forusbeen i mai i fjor. Ifølge dommen kjørte mannen på en kvinnelig syklist som kom inn i rundkjøringen fra venstre. Kvinnen som var gravid, ble kastet opp i luften, og landet på noe grus. Kvinnen fikk smerter i skulderen og en finger, og ble lagt inn til observasjon i et døgn på sykehus, ettersom hun var gravid og redd for barnet.

Da saken kom opp, nektet mannen straffeskyld. Ifølge hans forklaring kom kvinnen inn i rundkjøringen og syklet på bilen hans etter da han var helt inne i rundkjøringen og hadde passert varslingsmerkene i veibanen.

Retten tok utgangspunkt i bilder fra åstedet og treffpunkt fra sykkel og bil, og kom fram til at det var mannen som hadde kjørt på syklisten. Retten fant også at mannen hadde opptrådd uaktsomt, og at det under omstendighetene burde ha vært fullt mulig å se syklisten på forhånd.

Mannen ble idømt en bot på 12.000 kroner. Han må også betale saksomkostninger. Retten begrunner dette med at han ikke hadde tatt imot et tilbud om å avgjøre saken ved forelegg, samt at deler av hans forklaring var «åpenbart feil».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...