Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sandnesmann må i fengsel for sexovergrep

DOM: En mann må i fengsel etter å ha utført seksuelle handlinger med et barn under 16 år. Arkivfoto: Frode M. Gjerald

En mann i 40–årene har blitt dømt til 120 dager i fengsel for å ha utført seksuelle handlinger med et barn under 14 år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

OVERGREP: Rett før jul i fjor sto en sandnesmann i 40–årene i Jæren tingrett, tiltalt for å ha utført seksuelle handlinger mot en jente under 16 år. Mannen sa seg skyldig etter tiltalen.

Facebook

Sandnesmannen som hadde et familiært forhold til jenta, har kjent henne siden hun var seks år gammel. Da hun ble 13 og fikk seg sin egen facebook–konto, begynte mannen imidlertid å komme med tilnærmelser via chatten. Blant annet ba han om «frekke bilder».

Internettkontakten mellom dem opphørte en stund etter at han fikk beskjed av andre familiemedlemmer om å la være å kontakte jenta på facebook, men tok seg opp igjen etter at mannen fant ut de kunne chatte gjennom et spill begge to spilte.

Mannen ble 22. desember dømt i Jæren tingrett for ved to anledninger i sommer å ha befølt jenta gjentatte ganger. Retten fant at det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at mannen hadde foretatt en seksuell handling mot et barn under 16 år. Retten fant måten mannen utnyttet det tillitsforholdet han hadde bygget opp til jenta på spesielt skjerpende. Mannens framferd har hatt store konsekvenser for jenta, som fremdeles sliter med konsentrasjonsproblemer og lignende.

Fikk strafferabatt

I utgangspunktet skulle dette ført til fengsel i opp mot seks måneder, men retten valgte å gi mannen en betydelig strafferabatt fordi det var ham selv som tok kontakt med politiet etter at jentas foreldre ble klar over hva som hadde skjedd. Retten fant at dette ikke bare lettet politiets arbeid, men også «lettet situasjonen for fornærmede ved at det ikke er reist tvil om hennes forklaring».

I en enstemmig dom ble mannen ble dømt til 120 dager i fengsel. Han må også betale 50.000 kroner i oppreisningserstatning til offeret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...