Sandnesposten A/S

Sandnesmann nektet å betale for betongarbeid

MÅ BETALE: Da sandnesmannen nektet å betale, stevnet ålgårdfirmaet ham for retten. Nå må han betale. Foto: Håvard Ovesen

Mannen mente betongarbeidet som var utført på huset hans ikke var godt nok, og nektet å betale det siste avdraget. Da ble han stevnet for retten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2017 kl 15:14

BOLIG: Mannen mente det var feil og mangler ved arbeidet firmaet fra Ålgård som hadde ansvar for betongkonstruksjonen og radonsperren da eneboligen hans ble oppført.

Mannen tok ut forliksklage og hentet inn en takstrapport som påpekte feil og mangler til en verdi av 170.000 kroner. Ålgårdfirmaet fikk utarbeidet en egen takstrapport som viste at det ikke var noen mangler ved arbeidet og tok ut stevning for å få utbetalt pengene de mente mannen skyldte. Mannen leverte tilsvar og tok ut motsøksmål, men frafalt senere dette. I forbindelse med motsøksmålet fikk mannen også utarbeidet et ny takstrapport. Den viste feil og mangler til en verdi av rundt 150.000.

Da tvistesaken kom opp i Jæren tingrett 29. juni, fant denne at byggefirmaet ikke kunne lastes for feil eller mangler. Selv om det var en feil ved betongdekket, kunne ikke ålgårdsfirmaet lastes for dette, ettersom det skyldtes en feilberegning fra sivilingeniøren som var prosjekteringsansvarlig. En manglende lydfuge hadde ifølge retten heller ikke blitt klaget inn innen rimelig tid.

Dermed fikk åglårdfirmaet fullt medhold fra retten, som fant at mannen hverken hadde krav på prisavslag eller erstatning. Mannen ble derfor pålagt å betale firmaets krav på 143.700 kroner, pluss forsinkelsesrenter. Mannen ble også idømt saksomkostninger på 128.385 kroner, i tillegg til 9.000 kroner i omkostninger i forbindelse med motsøksmålet som ble frafalt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...