Sandved-firma fikk spesialoppdrag av FN

GLADE: Herrene Reiersen, Hansen og Mjølsnes fikk avtale med FN. Da sitter smilene løst. Foto: Frode Olsen

Designbyrået «Wørks» på Sandved ble helt ut av det blå kontaktet av FN på Facebook. Firmaet fikk tilslag på oppdraget fra den internasjonale organisasjonen

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det må nesten kunne sies å være en liten sensasjon at et lite designbyrå fra Sandved har fått kontrakt med FN med hovedkontor i Genève. Wørks ble stiftet så sent som september 2016, men bedriften er allerede lagt merke til utover landegrensene.

Nå har Per Kåre Reiersen og Kim Hansen i tett dialog med daglig leder , Leiv Rune Mjølsnes, utviklet en ny logo som skal benyttes over store deler av verden.

– Jobben er for International Trade Centre. En FN/WTO- organisasjon som hjelper små og mellomstore bedrifter med utvikling. Hovedsaklig i utviklingsland.

Lange dager

Dette er første gang verden feirer MSMB-DAY, som står for micro, små og mellomstore bedrifter. Dette vedtok FNs generalforsamling i april. Dagen blir den 27. juni, sier designer Per Kåre Reiersen.

Oppdraget med FN har ført til lange arbeidsdager for de tre kameratene. Daglig leder Leiv Rune Mjølsnes forteller om et trangt nåløye.

– For å bli klarert måtte vi gjennom en relativt lang prosess med mye skjemaer. Rett og slett en haug av formaliteter og papirer. Vi har aldri møtt noen av dem ansikt til ansikt, men kun gjennom telefon og e-post. Det å bli godkjent og få et oppdrag fra en så stor aktør, er jo bare strålende sier Mjølsnes.

Flere forslag

De ansatte i Wørks har sendt flere logoforslag til FN, men det var da de viste den ene kulen som faller mot de andre tre, at den riktige responsen kom.

– Den symboliserer det alle kan tenke seg til, at når kulen treffer de andre, så vil det iverksette en reaksjon. Selv en person, eller et lite firma kan sette positive bevegelser i gang. I tillegg valgte vi kun to farger. Det ble også godt tatt i mot. Plakatene med logoen skal produseres på seks forskjellige språk, inkludert kinesisk og arabisk, sier kreativ leder Kim Hansen.

Om dette oppdraget betyr at Wørks får perfekt vind i seilene gjenstår å se. Nylig var de medvirkende i en stor utstilling på Hå gamle prestegård. Firmaet består av menn med lang erfaring innen design, reklame og kommunikasjon.

– Vi er glade for å representere en bransje som det ikke finnes så mange av i Sandnes. De fleste har faktisk flyttet til Stavanger-området. Nå skal vi gjøre folk kjent med hva vi kan tilby gjennom bruk av kontakter og det å banke på dører, sier Mjølsnes.

Nå har altså FN banket på hos dem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...