Sæternes: - Katastrofalt dårlig

Bengt Sæternes erkjenner at årets siste hjemmekamp var en fryktelig svak prestasjon av Sandnes Ulf. Foto: Rune Eikeland

Sandnes Ulf sviktet totalt i årets viktigste kamp. Trener Bengt Sæternes legger seg flat.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2018 kl 19:25

Sandnes Ulf måtte vinne for å ha en mulighet til å spille opprykkskvalifisering etter sesongen. Og seier ville også sendt Sandnes Ulf a poeng med Kongsvinger på sjetteplass. Men mot HamKam, som ikke hadde særlig å spille for, var best i alt fra første minutt.

I førsteomgangen skapte ikke Sandnes Ulf noen verdens ting. HamKam tok ledelsen etter et kvarter og var aldri truet.

Etter pause fortsatte det i samme spor, selv om Kachi fikk alle tiders mulighet til å utlikne etter bare to minutter. Men som i forrige kamp mot Strømmen, så sviktet den unge spissen i det avgjørende øyeblikket med en altfor svak avslutning.

TABELL OBOSLIGAEN

Og igjen; akkurat som mot Strømmen, så setter HamKam inn sitt andre bare noen minutter senere. Et flott frispark fra 19 meter, over muren og i mål.

Det hjalp lite at Tapio Heikkilä banket inn en nydelig scoring etter en times spill, for Sandnes Ulf som lag var ikke i nærheten av sitt beste. Nydelig scoring med venstrefoten opp i krysset, og da trodde kanskje mange at det ville tenne den nødvendige gnisten i Sandnes Ulf.

Men nei.

De neste 10-12 minuttene var det HamKam som skapte sjansene. Først reddet Herman Kleppa på streken, og etter 72 minutter ble i praksis spikeren satt i Ulf-kista. 1-3 og game over. Ikke fordi det er umulig å score to mål på 20 minutter, men fordi Sandnes Ulf hele kampen så skikkelig tannløse ut. Det var fint lite som tydet på at dette skulle snu, og det gjorde det ikke heller.

Sandnes Ulf skapte én skikkelig målsjanse hele kampen, og det var scoringen til midtstopper Heikkilä ut fra ingenting. Et drømmetreff.

- Dette var katastrofalt dårlig! I årets viktigste kamp. Nå er jeg bare utrolig skuffet, sier trener Bengt Sæternes.

- Hvordan forklarer du denne kollektive svikten?

- Man må springe og blø for drakten for å vinne kamper i Obosligaen. Det gjorde vi ikke i dag, og vi leverte i stedet en mareritt-kamp, sier Sæternes.

Han prøvde å legge om formasjonen til 3-5-2 i pausen. Det han selv kaller «Plan C».

Altfor for ofte har Sæternes tydd til B- og C-planer. I dag startet han med Axel Kryger på venstrebacken og Akinshola Akinyemi som høyre indreløper. Ingen av delene med særlig hell. Sistnevnte ble rundlurt i forkant av 0-1-scoringen. Kryger kom ikke til sin rett som høyrebeint venstreback, og utgjorde ingen offensiv trussel som han egentlig er som høyre indreløper eller høyre back. På mange måter ble ett av lagets beste offensive våpen nøytralisert.

Han ble etter hvert flyttet opp på midtbanen, men 3-5-2-formasjonen fungerte heller ikke. Spillerne så ikke ut til å vite hvordan de skulle opptre hverken med eller uten ball.

Da gikk det som det måtte. Fortjent tap og en forferdelig prestasjon i årets viktigste kamp på Sandnes stadion.

Sandnes Ulf - HamKam 1-3

1. divisjon fotball, menn
Sandnes stadion, 4. november

  • Sandnes Ulf 1 (0)
  • HamKam 3 (1)

Mål: 0-1 Ivar Rønning (15), 0-2 Simen Bolkan Norli (50), 1-2 Tapio Heikkilä (60), 1-3 Ivar Rønning (72),
Gule kort: Kristian Onsrud, Jacob Egeris, Herman Kleppa
Solgte billetter: 1592
Sandnes Ulf (4-3-1-2):
Nicklas Frenderup – Herman Kleppa, Tapio Heikkilä, Jasmin Bogdanovic, Axel Kryger – Akinshola Akinyemi, Remi Johansen (Niels Vorthoren fra 46.), Kristian Brix – Vegard Erlien (Vidar Nisja fra 62.) – Erixon Danso (Kachi fra 46.), Sanel Kapidzic

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...