– Satser på at dette var vendepunktet

BANENS BESTE: Lars Sigve Hamre banket inn åtte mål mot Viking TIF. Foto: Ole Aarre

Lars Sigve Hamre banket åtte baller i nettet da Sandnes slo Viking TIF.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

1. divisjon håndball, menn
Sandneshallen, 14. oktober
Sandnes 32 (18)
Viking TIF 27 (12)
Målscorere: Lars Sigve Hamre 8, Sander Ree-Lindstad 5, Abel Nagy 4, André Ellertsen 6, Morten Linder 3, Henning Knutsen 3, Kristoffer Iversen 3.

Sandnes har kommet skjevt ut i årets førstedivisjon etter nedrykket fra eliten. Derfor var to poeng hjemme mot Viking TIF viktig for ikke å havne for langt bakpå i jakten på en retur til Eliteserien.

Viking TIF var også et potensielt «bananskall», da de har vist tidligere at de kan hamne opp med god motstand. Før sesongen vant de også mot Sandnes.

God 1. omgang

Spesielt én spiller virket svært opplagt og klar for å revansjere det sure hjemmetapet mot Follo sist. Lars Sigve Hamre scoret fire mål før det var gått ti minutter. Det femte kom etter 13 minutter og etter 22 minutter satt også hans sjette.

Da Hamre fikk seg en liten måltørke midtveis i førsteomgangen, meldte unggutten Kristoffer Iversen seg på med et par viktige scoringer for å holde Viking TIF på trygg avstand.

Sandnes ledet halve omgangen med ett og to mål, men de siste ti minuttene rykket de fra. Stava mellom stengene begynte å fange litt baller, og noen flere meldte seg på i angrep. Stillingen til pause: 18-12.

Bra trøkk

Kampen var for øvrig preget av mye rar dømming, men Sandnes-spillerne klarte til en viss grad å beholde roen og ikke miste grepet.

Spillerne viste en helt annen glød enn i tidligere kamper denne sesongen, og fikk også publikum med seg i ryggen.

Etter pause våknet også kaptein Sander Ree-Lindstad til liv med et par kjappe scoringer, men resten av Sandnes-laget sovnet litt mer hen, noe som gjorde at Viking aldri slapp helt taket. Litt over halvveis ut i andreomgangen var seksmålsledelsen fra førsteomgangen redusert til bare ett mål.

Da ble Hamre satt i spill igjen etter å ha sittet på benken de første 15 minuttene etter pause. Han fikk to tominuttere tidlig i kampen, og Dalibor Sedjak fryktet en tredje utvisning og dermed ut av kampen.

Rykket fra

Med åtte minutter igjen på klokka var lagene like langt, 24-24. Da forstod Sandnes alvoret; Nagy snappet og scoret, Ree-Lindstad satte langskuddene og Stava plukket ned Viking-skuddene med den største selvfølgelighet. Så avsluttet Hamre der han startet med å banke inn noen langskudd.

Etter kampen jublet spillerne vilt, noe som viser hva denne kampen betydde. Kampens store spiller Lars Sigve Hamre ledet an og fikk med seg hele gjengen på en seiersdans til stående jubel fra publikum.

– Dette var vendepunktet. Nå har vi fått tilbake guts, vilje og alt som skal til for å vinne håndballkamper, sier Hamre fornøyd.

Han roser også stemningen i hallen, som ikke har vært den beste de siste kampene. Ikke så rart; det har ikke vært mye å juble for.

– Alle som var her i dag gjorde en fantastisk jobb. Du ser det bare på hvordan vi feirer sammen og jubler, sier Hamre.

Se tabellen her

Trener Dalibor Sedjak har også troen på bedre tider framover. Han er spesielt fornøyd med hvordan laget reiste seg etter å ha rotet vekk seksmålsledelsen de hadde til pause.

– Jeg er mest fornøyd med at vi holdt hodet kaldt og kom tilbake igjen. Det er en god følelse å ta med seg videre, mener Sedjak.

Lars Sigve Hamre var banens beste spiller, men da Hamre ble satt på benken i frykt for å få den tredje utvisningen sto en unggutt fram.

– Kristoffer Iversen gjorde en kjempejobb. Han bidro med det han kunne, for vi ville ikke risikere å miste Hamre på utvisninger, forklarer Sedjak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...