Satser stort i egen by

TAR STEG: Etter mange år som trafikklærere hos andre tar ekteparet Hege Askeland Hana og Pål Johan Jakobsen steget og starter opp sin egen trafikkskole ved Amfi Vågen. Foto: Trond Eirik Olsen

Etter å ha jobbet for andre i over 15 år tar ekteparet Hege Askeland Hana og Pål Johan Jakobsen steget og åpner sin egen trafikkskole i Amfi Vågen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2019 kl 15:47

NÆRING: – Vi skal åpne dørene 1. februar og jobber på spreng med å få alt på plass. For oss har det vært en forutsetning å finne lokaler i sentrum og lokalene vi nå har fått passer oss godt. Spesielt med tanke på at det er kort vei til flere videregående skoler. Det gir oss fordeler i forhold til at elevene nå kan komme rett til oss. Det er også en plassering som gjør oss synlig i bybildet, sier Hege Askeland Hana, som selv er ekte sandnesgauk.

Lang fartstid

Sammen med ektemannen Pål Johan Jakobsen åpner Askeland Hana i februar dørene til Askeland Trafikkskole vis a vis Vinmonopolet i Amfi Vågen. Pål Johan Jacobsen er opprinnelig fra Harstad, men han flyttet til Sandnes etter at han traff sin kone på Statens trafikklærerskole i Stjørdal i 2002. Siden har begge jobbet som trafikklærere. Det er ikke så veldig mange veier i Sandnes trafikklærerparet ikke har vært innom siden de ble uteksaminert.

– Sammen har vi rundt 30 års erfaring som trafikklærere. Begge har vi kompetanse som faglige ledere og vi er vant til å styre vår egen arbeidstid så slik sett blir dette ingen stor overgang. Det å starte opp på egenhånd er imidlertid noe vi lenge har hatt lyst til, sier Askeland Hana og fortsetter;

– Lokalene er ikke de største og det blir bare oss to som vil jobbe her. Vi har ingen kontoransatt. I februar vil vi ha åpent hver dag utenom søndag, men fra 1. mars har vi enda ikke bestemt noe, bortsett fra at vi vil ha åpent mellom 12.00-15.00 hver onsdag. Da tilbyr vi også gratis teorihjelp.

– Det blir lite fritid?

– Ja, slik er det vel alltid når man skal starte for seg selv, men dette er noe vi har valgt selv og har lyst til. Det gjør ting langt lettere, sier Jakobsen.

Plass for flere

At det allerede er mange trafikkskoler i Sandnes skremmer ikke ekteparet fra å satse på egenhånd. De har ingen frykt for at konkurransen med stadig flere trafikkskoler, der også en del større aktører har kommet inn, skal gjøre oppstarten tung.

– Regionen har ikke behov for flere trafikklærere i dag, her er nok toppen nådd, men det er plass til flere skoler. For oss blir gjerne ikke pris det vi vil konkurrere mest på, men vi har store fordeler i forhold til lang erfaring og kvalitet. Jeg ser ingen bakdeler med det å være en liten trafikkskole, sier Askeland Hana.

Ifølge Askeland Hana vil grundig og god teoriundervisning blir et av satsingsområdene for den nye trafikkskolen.

– Her vil vi kjøre et mer gammeldags løp med grundige teorikurs. I dag stryker 50 prosent på teoriprøvene og det er et tall som er alt for høyt, sier hun og fortsetter;

– Elevene er i dag pålagt et trafikalt grunnkurs, men for mange blir dette for lite. Vi satser derfor på et konsept med tilbud om grundige kurs der vi også vil være til stede hele veien. Stryker man på teorien flere ganger kan det lett bli dyrt og målet vårt er å få alle gjennom første gang.

Ekteparet er også glad for at regjeringen nå åpner opp for at obligatorisk trafikkopplæring vil være gyldig fraværsgrunn ved videregående skoler.
– Dette betyr enormt mye også for oss. Nå slipper vi å hele veien måtte tilpasse kjøretimer etter når elvene har fri, sier Askeland Hana.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...