Savner tilrettelegging for bevegelseshemmede

LURAVIKA: Ragnar Sunnarvik synes den nye bystranden på Lura er et flott tilskudd for bydelen og byen. Han savner likevel at stranden blir mer tilgjengelig for bevegelseshemmede. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Ragnar Sunnarvik synes bystranda i Luravika er helt topp.
– Men for rullestolbrukere er det dessverre vanskelig 
å benytte seg av den flotte stranden, mener han.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Store og små storkoser seg med varme sommerdager i den nye bystranden som tidligere i sommer åpnet i Luravika. Flott strandsand, smått sydensk stemning og det flotteste sommerværet vi har opplevd på mange år har gjort bystranden til en stor suksess.

Den rosen er Ragnar Sunnarvik hjertens enig i.

– Stranden er flott og svært kjærkommen. Men jeg savner at stranden er tilgjengelig for rullestolbrukere, sier Sunnarvik.

– Det er to måter å komme seg til stranden på. I den sørlige enden går det et trappeplatå ned. Her er det dessverre ikke mulig for rullestolbrukere å komme seg ned. Den andre «inngangen» er i den nordre enden hvor det er mulig å trille rett ut på sanden. Men alle som bruker rullestol vet hvor vanskelig det er å kjøre den med sand under. Jeg vil på ingen måte bli oppfattet som grinete og bitter. Det er jeg virkelig ikke. Men når en hel gruppe ikke kan bruke den flotte stranden, håper jeg det kan hjelpe å si fra, sier han.

Baderampe

Han foreslår en rampe ut på sanden som ett tiltak som vil gjøre det lettere for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede å kunne bruke stranden.

– I tillegg finnes det i for eksempel Tengesdalsvatnet en baderampe tilrettelagt bevegelseshemmede. En lignende rampe ut i vannet kunne kanskje vært en idé også her, sier han.

– Blir vanskelig

Virksomhetsleder Ane Kristine Rostrup i park, idrett og vei-avdelingen i Sandnes kommune forteller at det per dags dato ikke foreligger planer om å gjøre bystranda i Luravika mer tilgjengelig for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede. Det er imidlertid ikke viljen det står på.

– Det var ikke mulig å få tillatelse til å utforme stranden så slak at det blir egnet å ha en rullestolrampe i sanden og ut i vannet. I reguleringsplanen er det lagt opp til at stranden skal være universelt utformet. Men stranden, som er et svært prosjekt, bygges ut etappevis. Per nå foreligger det ikke planer om videre delutbygging, forteller Rostrup og legger til at de fleste strender ikke er universelt utformet.

– Unntakene er badeplassen i Hogstadvika på Lutsi og Tengesdalsvatnet hvor det finnes ramper for rullestolbrukere ned i vannet. Vi utelukker likevel ikke at det kan bli gjort bedringer i Luravika på sikt, men per dags dato foreligger det ikke planer om det, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...