Sebastian kjempet som en helt mot flammene

Se bildene fra heltedåden

HELTEDÅD: Sabastian Birkeland gjorde alt han kunne for å forhindre spredning. Foto: Frode Olsen

Sebastian Birkeland fra speiederens beredskap var på jobb som frivillig da brannen brøt ut. Han gjorde en heroisk innsats for å sikre elevene og i forsøk på å slukke brannen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2017 kl 18:51

Det ble dramatiske tilstander da 2000 skoleelever fra ulike deler av distriket skulle kose seg med OPPTUR i områdene rundt Dalsnuten.

En 14 år gammel gutt erkjente senere for å ha tent på gresset med en lighter. Brannen spredde seg raskt, og både lærere og vakter måtte sørge for å få elevene i sikkerhet på sørsiden av Dalsnuten.

Sandnesposten var tilstede under arrangementet, og fulgte med da Sebastian Birkeland gikk langt utover sine opprinnelige oppgaver.

Mannen nektet å gi seg. Han skaffet seg et brannslukningsapparat i håp om at det kunne hjelpe på å dempe flammen noe. Birkeland holdt på med slukningsarbeidet helt til brannvesenet ankom Dalsnuten.

GA ALT: Sabastian Birkeland løper mot ilden for å slukke. Foto: Frode Olsen

I RØYKEN: Sebastian forsøker med et slukningsapparat. Foto: Frode Olsen

MÅTTE GI TAPT: Sebastian Birkeland var sjanseløs mot elementene. Foto: Frode Olsen

IHERDIG: Tross mange forsøk ble flammene til slutt for store til at noe nyttet. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...