Serverte kirkekaffe på gamle orgelpiper

Bilder fra da Julebygda kapell feiret 60 år

Det ble en herlig seanse da kantor Bengt Norbakken beordret den mannlige delen av Gand kirkekor til sjauerjobb mot slutten av gudstjenesten 3. desember. Gamle orgelpiper fungerte plutselig utmerket som bord i anledning kapellets 60-årsdag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2017 kl 11:56

Det har gått ganske nøyaktig 60 år siden Julebygda kapell ble tatt i bruk for første gang den 24. november 1957. I tillegg til 60-årsdagen, ble det nye Mühlausen-orgelet til en verdi av 2,4 millioner kroner innviet med vigsling første søndag i advent.

Komiteen bestående av Sven Gabriel Ims, Bengt Norbakken, Ingvar Lygren og Marit Karin Nygård fikk heder for den ekstraordinære innsatsen de har lagt ned i forbindelse med nytt orgel. Tor Arvid Aukland fikk også behørig påskjønnelse for all teknisk og frivillig bistand.

Startet med 50-årsgave

Innsamlingentil nytt orgel startet på en høyst spesiell måte. Da nevnte Marit Karin Nygård (59) fylte 50 år, ønsket hun gaver i form av donasjoner til nytt orgel i kapellet.

– Det kom inn hele 16.000 kroner den gang, og jeg er jammen glad for at jeg nå kan takke for gavene før jeg blir 60, sier Nygård smilende fra alterringen.

Orgelpiper som bord

Det er kjent at svært gavmilde personer i bygdas magnetfelt har gitt penger langt utover det som kan forventes. Alle bidragene førte til en flott 60-årsdag, første søndag i advent 2017.

Etter gudstjenesten hadde kapellets gode krefter stelt i stand en kirkekaffe utenom det vanlige. Mot slutten av gudstjenesten bar Gand kirkekor inn flere av de gamle orgelpipene. De fungerte utmerket som bord for kaffe og spesiallaget sjokolade- og marsipankake.

– Vi har bestemt at dem som har donert 10.000 kroner eller mer vil få en orgelpipe til odel og eie, kunne kapellan Kristine Kristiansen avsløre.

Medvirkende på 60-årsdagen var kapellan Kristine Kristiansen, prost Ludvig Bjerkreim, kantorene Bengt Norbakken og Ingvar Lyren, Gand kirkekor, Julebygda brass, solovokalist Anne Marthe dos Santos og Guds nåde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...