Sesongåpningen som lukter opprykk

PÅ HUGGET: Med to scoringer på like mange kamper har Kjell Rune Sellin vært medvirkende til den slotte sesongåpningen. Her scorer han i sin debutkamp mot Elverum på Sandnes stadion. Foto: Rune Eikeland

Aldri før har Sandnes Ulf vunnet tre kamper på rad i starten av sesongen. Årets mannskap har faktisk allerede satt klubbrekord når det gjelder antall poeng etter det to første serierundene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2017 kl 12:04

Med tre poeng 2. påskedag vil mange peke enda hardere mot Ulf som en av favorittene til opprykk, for det er helt ulikt Sandnes Ulf å starte sesongen på måten de har gjort i 2017.

Null baklengs og seier i de to første kampene, kan fort bli enda råere etter at Fredrikstad har gjestet Sandnes stadion. I opprykksesongen 2011, vant klubben èn, og tapte to av sine tre første kamper.

Ulf rykket til slutt opp 56 poeng på sluttabellen. I løpet av hele 2011-sesongen tapte laget hele ti seriekamper, men spilte til gjengjeld kun to uavgjorte. Hønefoss som rykket opp sammen med Sandnes Ulf tapte kun fem kamper, men spilte uavgjort hele ni ganger, og fikk til slutt to poeng mer enn Sandnes Ulf.

Toppscoreren er optimist

Det er et godt eksempel på hvor viktig det er å vinne de jevne kampene i ligaer med trepoengssystem. Etter årets to første kamper har Sandnes Ulf scoret tre mål. To av dem har nykommer Kjell Rune Sellin satt inn fra kloss hold. Spissen, med erfaring fra begge de to øverste divisjonene, medgir at åpningen betyr selvtillit inn i spillerstallen.

– De to første kampene har gitt en fin driv inn i spillergruppen, og vi går selvsagt på banen mot Fredrikstad 2. påskedag for å vinne, sier spissen fra Trøndelag.

Serieleder Sandnes Ulf trener gjennom hele påsken. Først de siste dagene inn mot kamp blir mandagens
motstander tatt i betraktning.

– Vi liker jo å fokusere mest på vårt eget spill og mulighetene for utvikling. Det er likevel naturlig at vi inn mot kampen også tenker litt på hva som møter oss i form av både styrker og svakheter hos motstanderlagene, forteller han.

Mange målhungrige

Så langt trives han godt sammen med spissmakker Kent Håvard Eriksen. Sistnevnte laget også mål i årets første hjemmekamp mot sin tidligere klubb Elverum.

Jeg synes vi har funnet en fin kjemi. Et samarbeid jeg tror vil forsterkes desto oftere vi spiller sammen. Så er det godt å tenke på at spissalternativene er flere enn oss to. Det skjerper konkurransen og er til fordel over en lang sesong, sier Sellin.

Her er listen over antall seire, uavgjorte og tap i de tre første åpningskampene til Sandnes Ulf siden 2010-sesongen.

2010: 0–1–2
2011: 1–0–2
2012: 0–2–1 (Tippeligaen)
2013: 0–1–2 (Tippeligaen)
2014: 0–2–1 (Tippeligaen)
2015: 1–2–0
2016: 1–2–0
2017: 2–0–0 (to kamper)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...