Sandnesposten A/S

Sandnesposten

SHK-spiller kalt opp til juniorlandslaget

LOVENDE SPILLER: Abel Nagy er blant de mest lovende spillerne Ungarn har å by på. Foto: Ole Aarre

Abel Nagy skal på landslagssamling med Ungarns beste juniorspillere.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Abel Nagy har leverte flere gode kamper for Sandnes denne sesongen. 20-åringen var en av lagets mest stabile i starten av sesongen, men har ikke vært helt på topp i det siste. Likevel har det vært så bra at landslaget ønsker å ha ham med på samling. Nagy står med 31 mål på ti kamper, noe som gir et målsnitt på 3,1.

Drømmer om VM

Venstrekanten har tidligere vært innom aldersbestemte landslag for Ungarn, men dette er første gangen han blir kalt opp etter at han flyttet til Norge. For to år siden spilte Nagy for Kristiansund – men nå skal han altså spille sammen med gamle kjente igjen på juniorlandslaget til Ungarn.

– Jeg kjenner spillerne på landslaget godt. Det er tre-fire år siden vi spilte sammen sist, så det blir hyggelig å se dem igjen, sier Nagy til Sandnesposten.

Han reiser på to samlinger. Den første er fra 26. til 30. desember. Den andre 9. – 10. januar. Om alt går bra, kan han representere Ungarn i Junior-VM neste sommer.

– Det hadde vært helt fantastisk! Det er noe jeg drømmer om, sier han.

– Er du overrasket over at du har blitt kalt opp?

– Ja, litt. Jeg trodde helt ærlig ikke at de tenkte på meg så lenge jeg spilte i Norge. Men de har visst sett meg i kamper og har kontakter i det norske håndballforbundet. Så de følger med.

Trives i Sandnes

Nagy var på vei tilbake fra en langtidsskade da han kom til Sandnes før fjorårssesongen. Derfor tok det også litt tid å komme inn i rytmen. Nå føler han seg i bedre form enn noen gang.

– Det var tøft i fjor, på grunn av skaden. Men nå er jeg i bra form. Vi har et fantastisk lag som slåss for hverandre. Alt er veldig bra, forteller 20-åringen.

Nagy stortrives i området og ser for seg å bli i området i lang tid. Kanskje blir det også eliteseriespill i Sandnes neste sesong.

– I tillegg har jeg en kjæreste her, så jeg planlegger livet mitt i Norge.

Trener Dalibor Sedjak synes det er kjekt å se en av lagets spillere få sjansen på landslaget.

– Abel har vært bra, spesielt i starten av sesongen. De siste kampene har det vært litt opp og ned, men det er selvfølgelig kjekt at han får sjansen på juniorlandslaget til Ungarn, sier Sedjak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...