Signe Nijkamp «tør» ikke å stå på valglisten

FERDIG: Signe Nijkamp stiller ikke til gjenvalg for KrF, men satser på å bidra med innsats på andre steder enn i bystyresalen. Hun har vært bystyrepolitiker i 20 år. Foto: Frode Olsen

Den erfarne KrF-politikeren Signe Nijkamp ønsker ikke å ta på seg en ny periode som bystyrerepresentant. For å unngå at hun blir valgt inn, tar hun ikke sjansen på at navnet står på valglisten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2019 kl 11:03

– Jeg har vært med nøyaktig 20 år i bystyret, og det er på tide å gi seg. Når man har vært med så lenge som jeg har, er det faktisk en sjanse for å bli valgt inn selv om navnet mitt skulle stått langt nede på listen. Derfor står ikke navnet mitt der i år, sier Nijkamp.

Selv om hun ikke skal sitte i den nye bystyresalen, er hun på ingen måte helt ferdig.

– Jeg skal jo ikke gi meg i KrF, men satser på å bidra gjennom et styreverv og på annet vis, sier Nijkamp.

Det var ellers ingen overraskelser da partiet holdt sitt årsmøte torsdag kveld. Oddny Helen Turøy ble som ventet valgt til toppkandidat. Guro Heggemsnes Fløysvik, som kommer fra Forsand, står på plassen bak. De to fikk kumulerte plasser.

Bak de to toppkandidatene valgte KrF å gi fire representanter prioriterte plasser i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget 2019. Det gjelder for Trond Niemi, Ida Gahnstrøm Andersen, Ståle Espevik og Bjørg Riska Josefsen. Bak de seks prioriterte topppolitikerne står de andre kandidatene i alfabetisk rekkefølge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LISTETOPP: Oddny Helen Turøy er toppkandidaten til Sandnes KrF. Bildet er tatt på årsmøtet den 24. januar. Foto: Frode Olsen

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal var på plass da lokallaget var samlet. Hun innledet kvelden med en liten oppsummering og egne inntrykk av det som har vært en heltisk periode, både for henne og for partiet nasjonalt.

– Det å skulle holde sammen synes jeg er nøkkelord i fortsettelsen. Sandnes KrF forenes med Forsand i forbindelse med kommunesammenslåingen. Det gir dere og oss en større bredde. Sandnes KrF styrker laget med en god blanding. Jeg ønsker dere lykke til, sier Solveig Ege Tengesdal til forsamlingen.

(Under bildet kan du lese hele listen, samt det nye styret)

GODT BESØK: Det møtte til slutt i underkant av 100 medlemmer fram da KrF holdt årsmøte. Foto: Frode Olsen

Oddny Helen Turøy (kumulert)
Guro Heggemsnes Fløysvik (kumulert)

Trond Niemi (prioritert)
Ida Gahnstrøm Andersen (prioritert)
Ståle Espevik (prioritert)
Bjørg Riska Josefsen (prioritert)

Tina Renate Liland Austbø
Bjørn Bråtveit
Ruth Bråtveit
Thone Eldøy
Njål Erland
Eli Anne Fossdal
Erik Hølleslid
Eivind Kvamsø
John Trygve Meyer
Torhild Nødland
Renata Peksyk
Johannes Hystad Pettersen
Christian Riska
Karim Saffaran
Torstein Skretting
Kristin Teikari
Magnus Tekse
Tomas Thesen
Ariane Thingbø
Torstein Thingnæs
Helge Sigve Wiig
Tone Ydstebø
Lillian Øksnevad

Årsmøtet valgte også et nytt styre:

Bjørg Riska Josefsen (leder)
Torstein Haukali
Signe Nijkamp
Thone Eldøy
Ståle Espevik
Bjørn Bråtveit (vara)
Ruth Bråtveit (vara)
Eirik Høllesli (vara)

LISTETOPPER: Oddny Helen Turøy og Guro Heggemsnes Fløysvik er frontfigurene i Sandnes KrF. Sistnevnte kommer fra Forsand. Foto: Frode Olsen

FIRE: Ida Gahnstrøm Andersen er også ungdomskandidat, og står på fjerdeplass på listen. Oddny Helen Turøy og Guro Heggemsnes Fløysvik er toppkandidatene, mens bystyrerepresentant Trond Niemi står på prioritert tredjeplass. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...