Sigurd Sjursen åpner møtet i styringsgruppen

AKTIV: Sigurd Sjursen holder apell utenfor sykehuset og ved det som på folkemunne kalles for «Skammens bom» Nå er Sjursen invitert inn på møterommet til styringsgruppen. Foto: Frode Olsen

Sigurd Sjursen får taletid i forkant av møtet mellom representantene i styringsgruppen til Bymiljøpakke Nord-Jæren. Aktivistgruppen ser på fredagens mulighet som unik.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sigurd Sjursen er i første rekke kjent som én av initiativtaker til det som etter hvert ble Bomfritt Jæren. De har som mange kjenner til, intenst jobbet mot bomringene på Nord-Jæren.

I løpet av 2018 ble det klart at Sjursen stiller på valglistene til Frp i 2019, men han har ikke kuttet alle bånd til Bomfritt Jæren. Fredag får han anledning til å åpne møtet i styringsgruppen.

Der skal han holde et innlegg som trolig vil vare mellom 10-15 minutter. Det er også forventet at Sjursen vil stille direkte spørsmål og legge fram oppfordringer til gruppen.

– Det er en veldig flott mulighet for oss aktivister til å tale vår sak. Det vitner om at vår posisjon i debatten er av betydning. At vi som aktivistgruppe slipper til, anser jeg som veldig positivt og relativt unikt, sier Sigurd Sjursen.

Ifølge Sjursen er noe av årsaken, debatten som skjedde på trappen utenfor rådhuset i Stavanger, mellom ordfører Christine Sagen Helgø (H) og Jan Ove Sikveland fra Bomfritt Norge. Da inviterte ordføreren bomaksjonistene til dialog.

Les også: Christine Sagen Helgø (H) inviterte til dialog

Nå får de taletid i forkant av et svært viktig møte med alle representantene til stede.

– I og med at dette er en lokal sak, ble det naturlig at jeg fra avdelingen Bomfritt Jæren snakker på møtet. Vi har hatt en flott dialog med sekreteriatsleder Stine Haave Åsland i Bymiljøpakken. Hun har vært med på å organisere dette, sier han.

Les også: Her avbryter Bomfritt Jæren bystyremøtet

Ordfører Stanley Wirak (Ap) i Sandnes sier han ser med glede på at Bomfritt Jæren får slippe til med sine innspill på en fullverdig måte.

– Styringsgruppen har lyttet til NHO som er for bompenger. Da er det helt naturlig, og det skulle bare mangle, at vi også lytter til dem som er mot bompenger. Vi har også latt Bomfritt Jæren komme i vårt bystyre for å si sin mening. Slik skal vi ha det i vårt demokrati, sier Stanley Wirak til Sandnesposten.

Les også: Møter politimesteren til forsonlingsmøte

MÅ ENES: Kristine Enger (Ap), Ole Ueland (H), Stanley Wirak (Ap), Christine Sagen Helgø (H), og fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) skal lytte til Bomfritt Jæren. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...