Sikker på SHK-opprykk

FØLGER MED: Tidligere SHK-trener Tore Helgesen er sikker på at Sandnes sikrer opprykket til eliteserien i løpet av de neste seks kampene. Foto: Ole Aarre

Tore Helgesen er sikker på at det blir opprykk for hans tidligere klubb denne sesongen. Men han er like sikker på at det blir nedrykk neste sesong.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I 2008 rykket Sandnes opp til 2. divisjon med Rune Erland som trener. I 2014 tok Tore Helgesen laget til 1. divisjon i en tid der klubben slet voldsomt økonomisk, og tre år senere kan Dalibor Sedjak føre laget opp til det øverste nivået i norsk herrehåndball.

Det har gått fort. Kanskje for fort. For selv om herrelaget imponerer på banen, har klubben fortsatt en lang vei å gå utenfor.

– Ikke fryktelig gode

Forgjengeren til dagens Dalibor Sedjak tok laget til en sjuendeplass i debutsesongen i 1. divisjon, 12 poeng over nedrykksstreken og elleve poeng bak opprykkskvalifisering. Helgesen sier han ikke er overrasket over at Sandnes nå ligger an til å rykke opp til eliteserien.

– Jeg sa før sesongen at jeg tror Sandnes rykker opp. Ikke fordi de så veldig gode ut, men mange lag hadde ikke forsterket seg eller klart å beholde spillerstallene de hadde. Det så rett og slett ryddet og klart ut for Sandnes, mener Helgesen, som også påpeker at bare Nøtterøy og Runar hadde uttalte ambisjoner om å rykke opp før sesongen.

Tabell 1. divisjon

– Men de har jo tapt i hytt og gevær. Sandnes har vært stabile. Ikke fryktelig gode, og heller ikke fryktelig dårlige. Men jeg er ikke overrasket i det hele tatt over at de ligger på topp nå, sier Helgesen som har vært på nesten samtlige hjemmekamper denne sesongen.

– Hvem av spillerne har imponert deg mest i år?

– Nå kjenner jeg mange av spillerne fra før og er ikke overrasket over at de gjør det bra. Men en som kanskje har vokst mye med ansvaret (som kaptein) er Martin Hare.

– Hvordan tror du Sandnes vil gjøre det i eliteserien hvis de rykker opp?

– Ingen lag i 1. divisjon i år er så bra som Falk Horten, St. Hallvard og Lillestrøm var i fjor, og se hvor de ligger nå. Det er natt og dag og et langt stykke opp. Nivåskillet er mye større enn fra 2. til 1. divisjon. Mye større.

St. Hallvard har tapt samtlige 16 kamper, mens Falk Horten ligger nest sist og Lillestrøm fjerde sist. Sistnevnte har en brukbar sjanse til å holde seg i eliten.

Imponert over de lokale

Rune Erland er et kjent navn både i sandneshåndballen og ikke minst i håndballmiljøet generelt. Den tidligere landslagskjempen har latt seg imponere over stabiliteten til Sandnes denne sesongen.

– De spiller stabilt bra i forsvar og det er kjekt å se at lokale spillere som gjør det bra, sier Erland som har trent mange av spillerne på dagens SHK-lag.

– André Ellertsen har også vært god. Han har en herlig innstilling og selvtillit, og er ikke redd for å ta ansvar. Og ikke minst er det kjekt at et trenertalent som Dalibor lykkes. Han trente jeg faktisk da han spilte i SIF, legger Erland til.

I motsetning til Helgesen mener Erland det vil være gode muligheter for å holde seg i eliteserien om det ender med opprykk.

– Sandnes vil få en posisjon i regionen og kan da få inn noen solide forsterkninger. Målet bør være å holde seg, og det mener jeg vil være realistisk, sier Erland, som det siste året har vært uten en rolle i håndballen for første gang på lenge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...