Silkefoten til Tveit ble helt avgjørende

Figgjo slo Austrått 2 i seriepremieren

GOD: Jarle Tveit (t.v) skal ha mye av æren for at Figgjo slo Austrått II med 3–1 i første seriekamp. Foto: Frode Olsen

Når Jarle Tveit slår pasninger har ballen en herlig tendens til å treffe en medspiller. I seieren over Austrått 2 utgjorde venstrekanten den store forskjellen før pause.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 08:05

Austrått II – Figgjo 1–3 (0–2)

Etter fjorårets nedrykk til 5. divisjon har det lenge vært knyttet stor spenning til konsekvensene for Figgjo sitt A-lag. Trener Jone Bråstein satt lenge i tenkeboksen. Det samme gjorde flere av spillerne. En av de mest rutinerte, Jarle Tveit, forteller om det som har vært en overraskende flott oppkjøring til årets sesong.

– Det har i mange år vært slik at vi har hatt syv til ti mann på treningene vinterstid. I år har det vært annerledes. Jevnt over har vi vært rundt 15 spillere på treningene. Det har gitt oss en liten opptur, sier Jarle Tveit.

Sammen med kaptein Christer Oftedal var midtbanespilleren blant banens beste før pause. Jarle Tveit spiller vanligvis sentralt på banen, men mot Austrått II ble han plassert på venstre kant. Der trivdes han tilsynelatende utmerket. Tveit fikk masse rom - og god tid til å lade pasningsfoten.

Ferdigscoret

I tillegg tok han alt av dødballer. Da Lasse Dørheim laget 2–0 like før pause, trengte han ikke å røre en kroppsdel på bakerste stolpe. Innlegget fra Jarle Tveit fant pannebrasken til Dørheim på egenhånd.

– På grunn av den relativt sterke vinden så ble det til at lagene hadde en omgang hver. Vi klarte å skape store nok sjanser. Derfor vant vi, sier Jarle Tveit.

Da halvtimen var spilt sendte Runar Valestrand Flåten i vei et godt skudd. En sprellende Austrått-målvakt avverget med nød og neppe. Da Vegard Blikra Undheim testet høyrefoten minuttet etter, var den samme målvakten sjanseløs. Figgjo kunne ta pause med tomålsledelse.

Etter hvilen var det naturlig at hjemmelaget kom ut på banen med de letteste føttene. Austrått II maktet derimot ikke å omsette sjansene. Det skal nevnes at Sigurd Gjerde Arnesen var veldig nære, men spissen klarte utrolig nok å bomme på ballen da han fikk tidenes sjanse på bakerste stolpe.

Mot spillets gang

I det 67. minuttet var det FIggjo som scoret mot spillets gang. Sander Skjæveland, som jobbet hardt på midfeltet, slo en perfekt stikker til Håkon Berge. Alene med keeper holdt han ro nok i kroppen til å trille ballen i hjørnet. Berge er forøvrig en ekte Austrått-gutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLIS: Få ting slår det å hente tre poeng i første serierunde. Christer Oftedal og Jarle Tveit gratulerer Håkon Berge med 3–0. Foto: Frode Olsen

Minuttet etterpå reduserte hjemmelaget etter en flott avslutning fra Sigurd Gjerde Arnesen. Scoringen var likevel ikke nok til at Austrått maktet å sette inn en skikkelig sluttspurt. Figgjo vant sin første kamp for sesongen. Tre poeng som smakte godt.

– Nå har jeg nesten rykket ned hvert år med Figgjo. Målet er vel å stabilisere oss i denne divisjonen. Vi skal i alle fall ikke snakke om opprykk etter en serierunde, men kampen gir oss god motivasjon før torsdagens runde mot Forus og Gausel, sier Jarle Tveit.

Mannen med silkefoten startet sesongen på herlig vis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...