Sandnesposten A/S

Sirdalstrollet kom til Sandnes

Se bilder fra «2017 lykter bak Dalsnuten»

Folk fra hele regionen møtte fram da turistforeningen arrangerte «2017 lykter bak Dalsnuten. Til og med Sirdalstrollet trosset regnvær og gjørmete føre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2017 kl 09:43

Alle hodelyktene er alltid et skue når novembermørket legger seg over Dalsnuten. Spente barn og foreldre trosset værgudene og la ut på en reise de visste ville bli spennende. For i skogen lurte det noe bak hver en haug.

Besøkende måtte ikke gå mange meterne før de støttet på noen alver med de aller beste intensjoner. Kledd med blomsterkranser på hodet og roser i kinnene, varslet de forbipasserende om et skummelt troll fra Sirdal som hadde kommet ens ærend til fots for å skremme forbipasserende. Sjefsalv Matilde Hope Akerø fra musikklinjen i Stavanger, var den aller første alven menneskene møtte i lysløypa.

– Det er virkelig kjekt å bidra på en kveld som dette. Se på alle lyktene som kommer oppover! Nå må jeg advare dem om det skumle Sirdalstrollet, smiler Hope Akerø.

Litt skummelt

Barna som passerte trollet gjorde det med god margin. De aller fleste syntes nok det var litt i det skumleste laget å kunne gå bort å hilse. Det er jammen ikke hver kveld man støter på et tannløst tross fra Sirdal i høstmørket.

Lenger oppe i terrenget sto fem lysvesen og nynnet de flotteste melodier. Kledd i hvitt med hver sin lykt, var det mange som sperret opp øynene i det de passerte flokken med elever. Astrid Rasmussen koste seg på linje med alvene litt lenger ned i bakken.

– Vi er utkledd som lysvesener, og det virker til at folk setter pris på kvelden på tross av gjørmete føre og lett regnvær, sier hun.

Marshmallows og gløgg

Like ved inngangen hadde turistforeningen satt opp flere bålpanner. Der kunne barn og voksne kose seg med grillede marshmallows og kraftig gløgg før turen startet. Sondre (8), Lukas (8) og Marius på 5 spiste så krampen tok dem før de gikk inn i det skumle høstmørket. Godt passet på av både foreldre og besteforeldre.

I 2016 kom det godt over 3000 for å være med på festlighetene. Det medførte utfordringer når det gjaldt trafikkavviklingen.

I år hadde arrangøren tatt hensyn til kaoset som oppsto i fjor. De 1200 som hadde kjøpt billetter ble fraktet til og fra til løypeområdet i forhåndsbestilte busser.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...