Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Sjarmerte utenfor sin egen lokalbutikk

ROSER: Hadia Tajik og Lisbeth Blilie fra Toten fant raskt den politiske tonen utenfor Kiwi-butikken på Lura. Foto: Frode Olsen

Da førstekandidat for Rogaland Ap, Hadia Tajik, skulle drive valgkamp i Sandnes, valgte hun sin egen lokalbutikk på Lura.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2017 kl 19:56

Det ble en noe uvanlig seanse da Hadia Tajik var i Sandnes for å drive valgkamp. Etter å ha figurert i Langgata, troppet hun opp på sin egen lokale Kiwi-butikk på Lura.

– Dette er jo faktisk her jeg handler etter at jeg flyttet til Lura. Jeg bor like her borte, mellom denne Kiwi-butikken og Rema-butikken som holder til på toppen av bakken, sier Tajik til Sandnesposten.

Sikker på regjeringsskifte

Som listetopp for Rogaland arbeiderparti går hun spennende måneder i møte. Hadia Tadjik mener bestemt at årets stortingsvalg vil medføre et regjeringsskifte.

– Jeg har litt erfaring etter hvert, og mener jeg kan kjenne følelsen av at folket ønsker en endring. Det er mitt inntrykk etter å ha møtt velgerne den siste tiden, sier Lura-innbyggeren.

En av mange hun delte ut roser til, var Lisbeth Blilie. Hun ante ingenting om hva som ventet henne utenfor butikken.

– Det var veldig kjekt å møte henne. Selv er jeg fra Toten, midt i tykkeste Ap-land, innrømmer Blilie.

Ingen quick-fix

At Arbeiderpartiet går til valg for å få folket tilbake i arbeid er ingen nyhet. Partiet har alltid jobbet for arbeiderbevegelsen og verdiskaping. Hajik innrømmer likevel at det ikke finnes noen quick-fix for arbeidsmarkedet.

– Arbeiderpartiet tror på å skape verdier og endringer som over tid vil være gunstig for landets arbeidstakere. Norsk sokkel kan bli et sentrallager for oppbevaring av CO2. I vårt alternative budsjett har vi satt av penger til kompetanseoverføring. En systematikk hvor vi benytter den enorme kompetansen som folk besitter til og i sammen tenker nytt for å få ned ledigheten. Det samme er forsøkt i Storbritania under navnet Transfer-It. Vi ønsker å begynne her i Rogaland, hvor kompetanse er stor, forteller Hadia Tajik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

POLITISK FORELSKET: Begge bor på Lura, og begge representerer Arbeiderpartiet. Leder for bydelsutvalget på Lura koste seg i samtaler med Hadia Tajik lørdag ettermiddag. Foto: Frode Olsen

På tross av en liten oppgang i arbeidsmarkedet, tror ikke Hadia Tajik at dagens regjering har snudd den negative utviklingen.

– Vi ser at arbeidsledigheten går litt ned, men dessverre har ikke sysselsettingen gått opp. Det betyr at flere mottar trygdeytelser, og noen studerer trolig i kampen om å finne nye alternativer til jobb, sier Tajik.

Ap-profiler fra Lura

Hadia Tajik var ikke den eneste Ap-politikeren utenfor Kiwi-butikken. Lederen for bydelsutvalget på Lura, Ragnvald Erga, fristet også med røde roser og vennlig smil.

Lura er i likhet med Hedmark i ferd med å bli et nytt Ap-land. Foruten beboerne Hadia Tadjik og Ragnvald Erga, er som kjent ordfører i Sandnes, Stanley Wirak, født og oppvokst på Lura.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...