Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Blink: Sjefen sjøl mener folkefesten er det kjekkeste

SUKSESS: Arne Idland (innfelt) mener at langløpet ble en folkefest. Foto: Frode Olsen/Maren Ege Tjoflåt

Utøvere, arrangører og lensmannen i Gjesdal skryter av onsdagens langløp.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

To timer før starten på selve langløpet fra Ålgård til Sandnes, måtte arrangørene bære ut flere bord og benker i Ålgård sentrum, og da Postgirobygget gikk på scenen i 21.30-tiden onsdag kveld, var området stappfullt av festglade mennesker.

– Det var et flott arrangement, som gikk veldig godt. Vi har ikke fått én eneste melding om uønsket atferd. Her var det kun folk i godt lag, sier lensmann Kåre Birkeland.

– Den folkefesten som var, særlig på Ålgård, er det kjekkeste. Det var også det som var vårt mål, å skape en folkefest. Mange hadde sagt på forhånd at de planla å komme ned i sentrum, men vi visste ikke helt hvordan det ble i tiden mellom løpet og konserten. I år hadde vi været med oss. Etter løpet og målgang i Sandnes, dro jeg tilbake til Ålgård for å hente bilen. Jeg snakket litt med politikere og andre kjentfolk, og tilbakemeldingene var veldig gode. Det er kjekt for oss som arrangører å høre, sier sportslig leder Arne Idland.

– God reklame

Også når det gjelder den rent sportslige biten av arrangementet, sier han seg fornøyd.

– Sportslig sett er vi kjempefornøyd med løypa, og har fått gode tilbakemeldinger både fra løpere som har gått 20-kilometeren og fra Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug jr., som syntes løypa var kul og ga dem et godt sportslig utbytte. Flere har nevnt at å ta inn det nye anlegget i Melshei gjorde løpet mer spennende, sier Arne Idland, som hadde NRK med på inspisering av løypa tirsdag.

– NRK fikk formidlet den fantastiske naturen vi har her, og det var veldig god reklame for de to kommunene. Jeg tror det kommer til å bli mye folk i Sandnes og, sier Idland, som torsdag morgen er på vei til Lysebotn, hvor Blinkfestivalen fortsetter med nye løp.

– Vi fikk en kjempestart på Blink 2017. Nå bærer det videre til Lysebotn, og her skal sola komme fram seinere i dag, ifølge værmeldingene. Jeg tror også det kommer til å bli mye folk i Sandnes de neste dagene, sier han.

– En utrolig kul konkurranse
Flere av de største skistjernene i Norge skrøt uhemmet av både løype, arrangement og publikum etter målgang i Sandnes onsdag kveld.

– Vi må skryte av publikum her. Det var en utrolig stemning langs løypa, sa Øystein Pølsa Pettersen til NRK.

– Ja, det er veldig hardt, men veldig god stemning, svarte langløpssirkuset grand old man, Anders Aukland.

Verdens jevneste langrennsløper, Martin Johnsrud Sundby, vant eliteklassen over 60 kilometer fra Ålgård til Sandnes.

Selv om det sportslig sett ikke gikk like godt som hjemmehåpet Stian Hoelgaard hadde håpet på, var han imponert over stemningen langs løypa.

– Det var like kjekt i år som i fjor på Ålgård. Det var dritkult. Jeg så kjentfolk langs løypa, og det var en vanvittig stemning. Det hjelper når man føler seg tung selv, sa han.

Mannen som har flest fotballandskamper for Norge, John Arne Riise, sa følgende om Blink-debuten:

– Det var dritkjekt å gå, men det ble litt knall og fall underveis.

– Dette er en utrolig kul konkurranse. Jeg tror mange av gutta legger mer i dette enn vi later som, sa Johnsrud Sundby på direktesendingen til NRK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...