Sjekk den swingen!

Se bildene fra bryggedansen

Espen Simonsen og Victoria Olsen Riis er blant mange som danser til skyggene blir lange på Sandnes brygge. De oppfordrer flere til å ta turen på torsdager.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2018 kl 18:40

Det unge danseparet var de aller første som beveget seg etter musikk på Sandnes brygge. Like før 19.30 startet musikken, som den alltid gjør hver torsdag i sommerhalvåret. Espen Simonsen er blant de aller ivrigste. Han elsker simpelthen å danse.

– I sommerhalvåret er jeg her stort sett her hver eneste torsdag. Akkurat på denne ukedagen har jeg for min del to alternativer, men når været er slik som nå, finnes det jo ikke tvil om hva jeg velger. Dette er jo fantastisk, sier Espen Simonsen.

Sosialt

Det er Sandnes og Stavanger swingklubb som arrangerer bryggedansen. Det har de gjort siden 2011, og på det meste kan det dukke opp rundt 180 danseglade. Espen Simonsen bruker kveldene til sosialt samvær, og litt trening.

– For tiden øver jeg på noen andre typer dans også. Jeg kjenner det er godt å veksle litt. Dansepartneren min, Victoria Olsen Riis, er kjempeflink. Hun er medlem av Sandnes og Stavanger danseklubb, sier Simonsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MORO: De nøler ikke med å innta dansegulvet. Straks musikken settes på klokken 19.30, er det god gang på Sandnes brygge. Foto: Frode Olsen

Nytt av året er det at bryggedansen har byttet dag fra tirsdager til torsdager. Initiativtaker til bryggedansen, Ingvald Vea Klungtvedt, tror det kan føre til at enda flere kan tenke seg å bli med.

– Jeg tror det er flere folk ute torsdagene. Vi har sett over flere år at bryggedansen har hjulpet på rekrutteringen til dans i området, sier han.

Håper på godvær

Vea-Klungtvedt anslår at det på gode dager møter opp et sted mellom 160 og 180 mennesker. Og nettopp gode dager håper han på flere av under årets sesong.

– Når det regner, holder vi til under halvtaket ved inngangen til kulturhuset. I fjor holdt vi til der fem ganger grunnet regnet. Det er ganske mye når vi holder på over en såpass kort periode. Temperaturene fra sommeren i fjor er heller ikke noe vi husker med glede, sier han.

Denne sommeren tyder langt bedre for bryggedansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...