Sjekk disse spreke damene!

Mosjonsskolen feiret 25 års jubileum

JUBILANT: Mosjonsskolen fyller 25 år. Helt foran: Instruktør Tora Kristine Steinberg. Foran fra venstre: Åsta Tingvik, Anne-Grethe Genthner, Grethe Wenche Nærland, Anna Aase, Karen Marie Lønning, Kåra Molvik, Inger Tove Bjorheim og Målfrid Årvik. Bak fra venstre: Gurina Lura, Brit Sneeggen, Marta Hundsnes, Helga Austvoll, Edith Lillebø, Gerd Astad, Aslaug Nyback, Aud Aanensen, Bodil Byberg, Bjørg Borsheim, Inger Lura, Reidar Helgestad, Aud Skjeldal, Judith Henriksen, Astrid Rugland, Marry Berge, Inger Sinnes, Audhild Vigesdal og Hans Petter Torvik. Foto: Frode Olsen

Slår du opp ordet dedikasjon finner du synonymer som hengivenhet og lojalitet. Tora Kristine Steinberg fortjener samtlige. Hun har vært instruktør for mosjonsskolen i 25 sammenhengende år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2017 kl 13:20

TRENING: Det ble en flott markering på Sandved skole da Mosjonsskolen feiret rundt tall tirsdag. Mange av de rundt 30 damene som samles til felles trim en gang i uken har vært med helt siden Rogaland gym og turnkrets i samarbeid med Ganddal Turn og kommuneoverlege Hans Petter Torvik startet tilbudet for 25 år siden.

Instruktør Tora Kristine Steinberg har vært med fra første dag. I 23 år har hun stilt seg til disposisjon to ganger i uken. De siste to årene har gjengen gått ned til en treningsdag.

– Dette er 30 helt fantastiske damer. Mange vennskap og gode opplevelser har skjedd i løpet av alle disse årene, og de er jo så ivrige. Da vi gikk fra to til én gang i uken var det mange som rynket litt på nesen, humrer Tora Kristine Steinberg.

Saken fortsetter under bildet

GAVE: Tora Kristine Steinberg fikk velfortjent oppmerksomhet fra styreleder i Sandved turnforening, Reidar Helgestad. Foto: Frode Olsen

Skryter av instruktøren

Da gjengen feiret seg selv med marsipankake og innbydende fruktfat er det ikke å legge skjul på at det glødet litt ekstra i kinnene til instruktøren som har drevet med turn siden trettenårsalderen. Mari Berge, som har hatt gleden av å være elev i 24 år, fullroser den blonde virvelvinden.

– Vi er veldig glade i Tora. Jeg kan i farten ikke komme på at hun har vært borte en eneste dag. Hun stiller alltid med godt humør og har vært til stor inspirasjon gjennom alle disse årene, sier Berge.

Steinberg forteller at Mosjonsskolen i utgangspunktet var et nasjonalt tiltak med hensikt om å få folk opp fra godstolen. Regjeringen koplet inn fylkene og de ulike kommuneoverlegene for å få fart på prosjektet.

Saken fortsetter under bildet

TROFAST: Mari Berge (t.v) har vært med i 24 år. Her er hun sammen med Aslaug Nyback. Foto: Frode Olsen

Overlegen i Sandnes, Hans Petter Torvik, har besøkt Mosjonsskolen i 22 år på rad, og beriket forsamlingen med interessante foredrag om helse og livsstil.

– Husmorøvelser

Da Mosjonsskolen ble startet 25 år tilbake var Rogaland turnkrets og Ganddal turn sentrale aktører. Tora Kristine Steinberg fikk opplæring og ble sertifisert som instruktør.
De senere årene har gjengen flyttet til Sandved, og turngruppen med over 400 aktive er en perfekt støttegruppe for de treningsvillige kvinnene fra Sandnes-området.

Saken fortsetter under bildet

FEIRER: Vanligvis er de en gjeng kjernesunne trimentusiaster, men når de fyller 25 er det lov å skeie ut litt. Foto: Frode Olsen

– Jeg kan ikke skryte nok av ledelsen i Sandved turn. De legger til rette og er veldig inkluderende, sier Steinberg.

Innholdet i treningene består ikke av noe hokus-pokus. I tillegg til samholdet møtes damene for å sikre seg en mer stødig inngang til alderdommen.

– Kall det gjerne husmorøvelser. Vi trener de store muskelgruppene og holder ved like elementer som balansen, alt vi behøver og kan gjøre for å holde kroppen ved like, sier jubilanten til Sandnesposten.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...