Skaarlia-foreldre legg fram sak i kveld

GAV BESKJED: Helene Barkved gav klar tale til Pål Morten Borgli (Frp) og leiar for bydelsutvalet på Austrått, Per-Einar Sæbbe (Ap), ved eit tidlegare høve i haust. Arkivfoto: Frode Olsen

I kveld møter Skaarlia-aksjonistane politikarane i Austrått bydelsutval.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Skaarlia-akjsjonistane har skapt mykje merksemd og engasjement med deira pågåande kamp for Skaarlia skole og fleirbrukshall. Seinast i helga skapte Facebook-innlegget til ordførar Stanley Wirak (Ap) mykje debatt. Då to foreldre frå aksjonsgruppa hengde opp eit stort banner rett ved bustaden hans, fekk ordføraren nok, og uttrykte harme over det han meiner nå er mobbing.

Austrått bydelsutval hadde så lite på sakslista denne gong at dei vurderte å utsetja bydelsutvalmøtet til etter jul, men Skaarlia-foreldra ba om å få møta bydelsutvalet. Dermed bestemde bydelsutvalet seg for å halda møtet før jul.

– Me vil høyra kva dei har å seia i denne saka, både frå vår side i vår høyring og deira syn. Me vil lytta til innspel, seier Per-Einar Sæbbe (Ap), leiar i Austrått bydelsutval.

Bydelsutvalet har ikkje tidlegare fått spørsmål om ha møte med foreldra. Nå får dei talerett.

Sæbbe har ikkje sett pris på debatten som har utvikla seg på Facebook i samband med skulen på Skaarlia, og melde seg tidlegare ut av gruppa som Skaarlia-foreldra oppretta.

– Skule er ein så viktig diskusjon at debatten bør føregå andre stader enn på Facebook, skal me få til løysningar og felles mål.

Han meiner det er viktig å treffast ansikt til ansikt og prata, for å akseptera ulike synspunkt, og for lettare å forstå kvarandre.

I kveld får altså foreldra leggja fram sine synspunkt i bydelsutvalet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...