Skal delta på verdens fremste moteuke

REISEKLAR: Hilde van Leuffen (t.v.) og Mette Ingebrigtsen hos Made in Heaven er klar for avreise til New York der de nå skal jobbe med verdens fremste designere og modeller. Foto: Trond Eirik Olsen

Å bli invitert til å delta på New York Fashion Week er ikke hverdagskost for noen. De to sandnesfrisørene Mette Ingebrigtsen og Hilde van Leuffen trodde noen drev gjøn med dem da invitasjonen kom.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2017 kl 08:38

MOTEUKE: – Å få delta på en av de absolutte motehøydepunktene på verdensbasis er som en drøm. Lenger enn dette kommer man ikke som frisør. Jeg måtte legge på røret og ringe opp igjen for å forsikre meg helt om at det ikke var bare tull da de ringte fra frisørleverandøren Frends og inviterte oss, sier van Leuffen.

– Jeg kjenner bare til et par frisører fra Oslo-kanten som har fått samme ære. For å være helt ærlig hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få oppleve dette. Å få jobbe med verdens fremste designere og modeller er få forunt, sier Ingebrigtsen.

Mye er hemmelig

New York Fashion Week starter 7. september og de to sandnesfrisørene som sammen driver salongen Made in Heaven i Storgata skal delta på to visninger, Noon by Noor 7. september som er åpningsdagen og Area 9. september. Ellers er mye hemmelig.

– Det er hemmelig hvilket motehus vi skal representere og hvilke modeller vi skal style. Vi har imidlertid fått en utstyrsliste og beskjed om å holde kortene tett inntil brystet, sier Ingebrigtsen.

– Jeg regner med at det kommer til å koke kraftig underveis, sier van Leuffen.

De to damene har allerede røpet for noen av kundene at de skal delta på den høythengende moteuken og responsen har ikke latt vente på seg.

– Mange blir overrasket, men når de sier at vi fortjener det og samtidig ønsker oss lykke til varmer det, sier Ingebrigtsen.

– Har dere gjort dere noen tanker om hvorfor dere ble valgt ut til å delta?

– Det må være hardt arbeid og stor innsats gjennom flere år. I flere år har vi blitt nominert som årets frisørbedrift og vi har blitt lagt merke til gjennom ulike show og visninger, sier van Leuffen.

Spent og ydmyk

Både Ingebrigtsen og van Leuffen innrømmer at de har sommerfugler i magen før avreisen til New York. De er både spente og ydmyke overfor det som venter, men føler seg samtidig trygge på at de vil gjøre en god jobb.

– Vi følger kontinuerlig med på hva som foregår i resten av verden for å ligge i forkant av trendene, så vi har jo en idé om hva som foregår backstage, men det blir selfølgelig noe helt annet å være der i den hektiske stemning. Nå skal jeg konsentrere meg om å gjøre en best mulig jobb uten å fokusere så mye på andre, sier Ingebrigtsen.

– Vi har til sammen nærmere 60 års erfaring som frisører og det i seg selv gir trygghet, sier van Leuffen.

Sandnes på kartet

Noen konkurranse er New York Fashion Week ikke, men bare det å bli tatt ut til å delta er en gullmedalje i seg selv.

– Det er de beste som blir tatt ut til å delta og det er flott å registrere at det ikke bare er i fridrett at Sandnes nå tar de gjeveste medaljene. Nå vil vi også være med på å sette Sandnes på kartet, sier Ingebrigtsen og smiler lurt uten å hentyde for mye om at hun har noen kjente nevøer som også bærer Ingebrigtsen navnet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...