Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Skal fylle huset med Leonard Cohen

GIR GASS: Sandnes kulturhus og The Future håper å fylle kulturhuset 12. mai i 2019. Gry Østrått Sædberg (t.v) og Elisabeth Dahl (foran) representerer kulturhuset, mens bandmedlemmene heter Jack Rostøl, Arnt Frode Michaelsen, Kjell Egil Tungland og Kjersti Krogedal Høie (med hatt). Foto: Frode Olsen

Forfatter og musiker Jack Rostøl ble en smule overrasket da ledelsen ved Sandnes kunst- og kulturhuset ringte ham med forespørsel om å opptre i den store salen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Leder av Sandnes kunst- og kulturhus, Elisabeth Dahl, forteller at de har som et mål at musikere og artister med lokal forankring, også skal slippe til i den store salen.

– Vi ønsker å fremheve våre lokale artister så godt det lar seg gjøre. Av den grunn ringte vi forfatter og musiker, Jack Rostøl. Hans tolkning av Leonard Cohen, i samspill med bandet The Future, er en herlig bløtkake vi tror folk vil verdsette. Han ble likevel noe overrasket da vi lanserte ideen for ham.

Takket ja uten å tenke

Jack Rostøl, som i det øyeblikket var på besøk hos sin mor, sa umiddelbart ja. Det var ifølge artisten uten å tenke så veldig grundig over størrelsen på arrangementet.

– I ettertid har jeg vel tenkt litt over at dette er en stor oppgave for oss, men i vår alder vil det være dumt å takke nei til en slik utfordring. Vi som er blitt noen år, samler jo på opplevelser. Dette kommer definitivt til å bli i kategorien minneverdig, sier Rostøl.

The Future har opplevd stor etterspørsel etter at de for første gang framførte musikk av Leonard Cohen på Gamlaværket i 2013.

– Det var i forbindelse med en av mine boklanseringer at vi trengte litt underholdning. Siden den gang har arrangører invitert oss til spillejobber på mange forskjellige scener. Vi har spilt på alt fra KinoKino til en flott opplevelse i Hana kirke i januar 2017. Vårt ønske er å framføre musikken og poesien til Leonard Cohen på en verdig måte. Da kreves det et lyttende publikum. Det vil vi jo i aller høyeste grad få i kulturhuset, sier Rostøl.

Tar en sjanse

Elisabeth Dahl innrømmer at kulturhuset tar en liten risiko når det kommer til konserten, som forøvrig er planlagt til 12. mai 2019.

– Vi som driver med kultur liker aldri å snakke så mye om forventinger til suksess, men jeg er reltivt sikker på at musikere fra regionen av denne kaliberen vil trekke mye folk. Leonard Cohen har et stort nedslagsfelt med sin sjanger, og vi vet at Jack Rostøl også verdsettes, sier Dahl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Arnt Frode Michaelsen, Kjersti Krogedal Høie, Kjell Erik Tungland og Jack Rostøl fikk en liten omvisning på scenen i kulturhuset. Foto: Frode Olsen

Siden konserten i Hana kirke i 2017, har Kjersti Krogedal Høie stått for den kvinnelige vokalstemmen. De to andre i kvartetten har lenge hatt musikk som følgesvenn.

– Kjersti utgjør en veldig viktig del av oss med sin fantastiske stemme, og hva ville vel Cohen vært uten damene? Kjell Egil Tungland og jeg har vært kamerater siden barndommen, og det var på mange måter i kjellerstuen hans at bandet ble startet. Tilfeldigheter gjorde at Arnt Frode Michaelsen også var til stede da vi testet lydbildet den kvelden, og keybord er noe Cohen brukte mye. Arnt Frode passer i så måte perfekt i konseptet, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...