Skal spre hjertevarme i Sandnes

KLARE TIL INNSATS: Onsdag blir denne gjengen å finne i byen. Da skal de dele ut hjerter med positiv tekst til fremmede. Bak fra venstre: Erik Aardal, Dominik Radan, Alfred Mestad Rønnestad, Markus Dubland Gabrielsen, Jonas Faa, Alexander Dean Amundsen, Anna Elisabeth Tølbøl Frøiland, Kimia Mehdian, Synne Gjerde Nyborg, Malin Adele Tunheim Nesheim. Foran fra venstre: Magnus Vaage, Lektor Børge M. Oftedal, Eirin Jeremiassen Johnsen og Malin Andersen Batalden. Foto: Frode Olsen

Ikke bli overrasket om du onsdag ettermiddag blir stanset på gaten av elever fra Sandnes videregående. Målsetningen er å sette i gang en positiv holdningskampanje blant byens innbyggere.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Enkelte avgangselever ved Sandnes videregående har en stund forberedt seg til skolens fagdag. Elevene som onsdag inntar sentrum med selvlagede hjerter, har alle valgt psykologi som valgfag. Lektor Børge M Oftedal forteller at han lanserte en annerledes idé for klassen.

– Hjerteaksjonen, som vi har valgt å kalle den, handler om å spre budskapet om hjerterom og nestekjærlighet i hverdagen. Håpet er at den viktige metoo-kampanjen kan dras i retning at vi ser framover på hva som er mulig å endre. Vi ønsker at budskapet om å skape gode medmenneskelige relasjoner gjennom vennlighet og omtanke, kan bli til noe som vokser seg fram, sier Oftedal.

Positivitet

Klasseelevene setter veldig pris på initiativet fra lektoren, og de har den senere tiden klippet og limt hjerter i alle tenkelige farger og størrelser. Russepresident, Kimia Medhan, ser oppriktig fram til å skulle dele ut selvlagede hjerter til det som blir vilt fremmede.

– Jeg tror det er en viktig ting vi er i ferd med å gjøre. Alle trenger litt positiv oppmerksomhet. Mange nyter godt av en støttende kommentar, og nå vil vi rette søkelys mot hva vi kan gjøre, og det positive som tross alt finnes blant oss mennesker, sier Kimia Medhan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD NOK SOM DU ER: Eirin Jeramiassen Johnsen, Kimia Mehdian og Malin Andersen Batalden har valgt budskap som «Du er god nok som du er» på noen av sine hjerter. Foto: Frode Olsen

Hun får oppriktig støtte av klassevenninnene Eirin J Johnsen og Malin Batalden.

– Det vil være utrolig kjekt om andre henger seg på kampanjen som nå settes i gang. Vi skal dele ut hjerter til ukjente med positiv tekst vi selv har skrevet på. På dette hjertet har jeg valgt «Du er god nok som du er», sier Eirin J Johnsen med et rødt hjerte mellom fingrene.

Vil bidra for eldre

De unge mennene i klassen tror mange fra den eldre generasjonen vil sette ekstra pris på et slikt møte som garantert vil finne sted i sentrum av Sandnes onsdag ettermiddag.

– Det er jeg sikker på. I dag finnes mange i den generasjonen som kjenner på for eksempel ensomhet. En oppriktig varm tanke, eller en kommentar fra medmennesker, tror jeg kan bety mye for ganske mange mennesker. Kanskje spesielt mye for de eldre, tror Nick Radan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL DE ELDRE: Magnus Vaage, Markus Gabrielsen, Alexander Dean Amundsen, Jonas Faa og Nick Radan i gang med forberedelsene. De tror spesielt mange eldre vil sette pris på en liten oppmerksomhet i hverdagen. Foto: Frode Olsen

Lektor Børge M Oftedal håper også at den positive kampanjen vil føre med seg at nordmenn i langt større grad tør åpne seg litt mer opp for hverandre. For eksempel det å skulle sette seg ned ved siden av ukjente på bussen og starte en samtale, er noe han mener er mangelvare i dagens samfunn.

– Hva er det vi er redde for, og hvorfor er det for oss nordmenn så unaturlig å ta kontakt med fremmede gjennom en vennlig kommentar eller en koselig samtale? I sydlige land er slike ting langt mer naturlig. Nå starter vi en holdningskampanje med et budskap om å vise hjerterom og støtte til dem vi møter på veien, sier Oftedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...