Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Skal til Nærbø og få bank

ADVARER: Dalibor Sedjak vil ikke høre snakk om at Sandnes HK er storfavoritter til å rykke opp til Eliteserien igjen på første forsøk. Foto: Ole Aarre

Sandnes HK-spillerne er klar på at et nytt opprykk til Eliteserien er det eneste som gjelder neste sesong. Trener Dalibor Sedjak advarer spillerne mot å tro at det blir en enkel oppgave, selv om de har klart det én gang før.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2018 kl 09:20

Etter nedrykket fra Eliteserien har Sandnes håndball hatt litt fri, og trent mye. Etter to måneder med mer eller mindre bare fysisk trening, er det på lørdag duket for kamp igjen. Motstander er det nyopprykkede eliteserielaget Nærbø. Kampen spilles lørdag klokken 15 i Nye Loen på Nærbø.

Da vil de nye spillerne Sander Ree-Lindstad fra Elverum, høyrekant Sondre Steen Hansen fra Nærbø og Stian Christiansen, venstre bakspiller fra Storhamar, ikle seg den lyseblå drakten for første gang. Førstnevnte er en stor og sterk bakspiller, som både kan spille i midten og til venstre. Han er kanskje den eneste klare forsterkningen på laget så langt i sesongoppkjøringen.

Høyre bakspiller Kristoffer Iversen, tilbake etter en sesong i Viking, vil også få spilletid. Ole Andre Oftedal, bakspiller fra SIF, er uaktuell til kamp da han er ute med skade.

– To fra Østlandet kommer over og blir med på kampen. Det blir fint å se de i aksjon før ferien, sier trener Dalibor Sedjak, som hittil kun har hatt dem på noen få treninger med laget.

– Må ned på jorda

Selv om treningskampen mot Nærbø har fint lite å bety, tror Sedjak at lørdagens batalje kan ha litt nytteverdi – kanskje først og fremst mentalt.

– Jeg begynner å kjenne disse guttene ganske godt, og jeg ser litt tendenser på at de tror neste sesong blir lett. At det kommer til å bli en «walk in the park» å rykke opp igjen. Derfor tar vi en treningskamp mot Nærbø nå for å få litt bank og komme ned på jorda igjen. Jeg tror faktisk vi trenger det, sier Sedjak ærlig.

Det unge sandneslaget fikk nyttig erfaring av å spille i Eliteserien og overrasket også stort de første kampene. Men etter en lang rekke med tap før jul og etter nyttår, ble det som ventet nedrykk til 1. divisjon igjen.

Men etter siste seriekamp mot Halden sa Lars Sigve Hamre følgende:

– Vi skal opp igjen, det er det ingen tvil om.

Sedjak innrømmer at det er normalt å tro at man som nedrykkslag skal dominere i divisjonen under. Sandnes HK har ikke mistet noen av sine nøkkelspillere etter nedrykket, og det er således god grunn til optimisme.

Men Sedjak er likevel ikke veldig begeistret for ordlyden fra garderobepraten blant spillerne.

– Det blir nok ikke så enkelt som mange tror. For å jekke spillerne ned, satser vi på å spille åtte-ti treningskamper mot bedre lag før sesongen starter, forteller Sedjak.

Kontraktstilbud til 
Nærbø-spiller

Som Sandnesposten skrev i forrige uke, ønsker Sandnes HK å hente playmaker Henning Lea Knutsen fra Nærbø. 18-åringen har fått kontraktstilbud, og det er forventet at unggutten gir et svar før sommerferien. Om han spiller på Sandnes eller Nærbø i helgens kamp er usikkert.

– Troppen ser bra ut, og hvis vi får inn Henning så vil det også være en veldig fin tilvekst. Selv om han er ung, så har vi ikke den typen spiller per dags dato. Han er en skikkelig playmaker som gjør hele laget bedre i angrep. Til sammenligning er André (Ellertsen) mye mer enn målscorer, forklarer Sedjak og legger til:

– Henning har imponert på treningene med oss og hvis vi kan hjelpe ham til å utvikle seg videre som spiller, så hadde ingenting vært bedre.

Ellers er det klart at Dalibor Sedjak får med seg sin lillebror Zeljko, tidligere dametrener i Sandnes HK som assistenttrener neste sesong. Bostjan Kavas tar rekruttlaget i 2. divisjon, mens Frank Nilsen fortsetter som keepertrener og Tor Arne Aasen fortsetter som fysisk trener.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...